Kövesse Facebook oldalunkat!

A fiatalok pénzügyi oktatása a pénzintézetek számára is fontos, a mostani diákok ugyanis a jövő banki ügyfelei – mondta Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! című, a gimnazistáknak szóló vetélkedő online sajtótájékoztatóján szerdán.

Megjegyezte: a diákok pénzügyi tudatosságának növelése remélhetőleg a szülőkre és a nagyszülőkre is kedvező hatást gyakorol.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a versenyre április 12-én délig jelentkezhetnek a középiskolák tanulói négy fős csapatokban a diakforum.hu oldalon található űrlap kitöltésével. Eddig 400 diák jelezte részvételi szándékát – közölték a szervezők.

A verseny első fordulóját április 13-án tartják, a megyei fordulók ugyanabban a hónapban 15-29 között lesznek, végül pedig május 19-én a húsz legjobb csapat mérheti össze a tudását.

A sajtótájékoztatót követően kiadott közlemény szerint számos értékes díjjal jutalmazzák a győztesek mellett a többi résztvevőt is. A döntő első három helyezett csapata és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szerveznek; a díjak között szerepelnek 50-250 ezer forint összegű ajándékutalványok, digitális eszközök internet-előfizetéssel.

A pénzügyi vetélkedőt idén második alkalommal szervezi meg a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával. A verseny támogatói közé tartozik továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Pénziránytű Alapítvány, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, a Fundamenta Lakáskassza, az MKB Bank és a Magyar Biztosítók Szövetsége. A verseny szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.

A versenyt először tavaly októberben tartották meg a technikumok és a szakképző iskolák részvételével, közel 800 csapat jelentkezésével.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...