Kövesse Facebook oldalunkat!

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága közgyűlési hatáskörben elfogadta a társaság, illetve a CIG Pannónia Csoport pénzügyi kimutatásait pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett határozatok szerint.

A CIG Pannónia jelezte, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében a nyilvánosan működő részvénytársaság ügyvezetése jogosult dönteni minden olyan kérdésben, amely a korábban közzétett közgyűlési meghívóban napirenden szerepel, ideértve a társaság éves beszámolójának elfogadását is.

A tájékoztatás szerint az igazgatóság elfogadta a társaság auditált, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapján készített 2019-es egyedi pénzügyi kimutatását 102,91 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 1,57 milliárd forint adózás utáni veszteséggel; a teljes átfogó jövedelem 1,29 milliárd forint veszteség volt.

A határozat szerint az 1,57 milliárd forint veszteséget átvezetik az eredménytartalékba.
Az auditált, a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapján készített 2019-es konszolidált pénzügyi jelentést 114,53 milliárd forint mérlegfőösszeggel, 638,84 millió adózás utáni veszteséggel fogadta el az igazgatóság, a teljes átfogó jövedelem 323,43 millió forint veszteség volt.

A CIG Pannónia felidézte, hogy a kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek kérhetik a közgyűlés összehívását, az ügyvezetés által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott közgyűlési határozat utólagos jóváhagyása miatt. Ha a veszélyhelyzet megszűnése és a következő naptári év április 1-je közötti időtartam kevesebb, mint 180 nap, a közgyűlés összehívásának kezdeményezésére nincs lehetőség, de a soron következő közgyűlésen az igazgatóság által a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott közgyűlési határozatok jóváhagyása napirendre tűzhető.

A CIG Pannónia részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a csütörtöki kereskedést 132,5 forinton zárta a papír. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 435 forint, a legalacsonyabb 100 forint volt.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...