Kövesse Facebook oldalunkat!

20 évvel ezelőtt, február 4-én, Párizsban írták alá a Nemzetközi Rákellenes Chartát, amely az összefogást hirdeti a kutatás, a megelőzés, a kezelések hatékonyabbá tételének területén.

Ez a nap a rák elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A küzdelem nem csak orvosi feladat, hanem mindannyiunk közös ügye.

Fontosnak tartjuk a tájékoztatást, mert egy tudatos és tájékozott beteg könnyebben részt tud venni a rá vonatkozó döntések meghozatalában, jobban tud együttműködni az orvosokkal a terápia sikeréért.

Az emlőrák nem egy szerv betegsége, hanem egy embertársunké. Ellene nem csupán a ráksejtek elleni harc, hanem a közös elhatározás, gondolkodás, és akarat lehet sikeres. Ezt szolgálják az egészségügy, az egyének személyes együttes erőfeszítései, aminek a harmónia jegyében kell történnie.

– mondta Dr. Vass László, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen elnöke.

Hazánkban az emlőrák a nők leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganata. Ezért fontos, hogy a hölgyek részt vegyenek az ingyenes mammográfiás szűréseken, hogy minél korábbi stádiumban kerüljön a betegség felismerésre. Az emlőrák többnyire fájdalmatlan és sokszor éppen a fájdalom hiánya az, ami a betegeket megtéveszti, és ami miatt sokszor csak később fordulnak orvoshoz. Az emlők önvizsgálata már 20 éves kortól havonta ajánlott, és aki az emlőjében csomót tapint, minél hamarabb forduljon orvoshoz!

– tanácsolja Dr. Újhelyi Mihály.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...