Kövesse Facebook oldalunkat!

Mindenki egészséges, akit koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon – jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Szlávik János közölte,

a hét magyar és a hétfőn lázasan Budapestre érkező kínai nő, és a szombaton a Liszt Ferenc-repülőtéren fertőzésgyanúval elkülönített egyetemista laborvizsgálata is kizárta a vírusfertőzést.

Elmondta, mind a kilencüket a Dél-pesti Centrumkórház erre kialakított épületében helyezték el, egymástól is elkülönítve. Mindenki jól van, de a tünet- és panaszmentességük ellenére fenntartják a karantént.

Látogatót nem fogadhatnak, a hozzátartozókkal telefonon tartják a kapcsolatot.

A Vuhanból hazautaztatott hét magyar állampolgár továbbra is láztalan, fizikálisan jól van – mondta a főorvos, hozzátéve, hogy rájuk még tizenkét nap karantén vár.

KORÁBBAN ÍRTUK

Allianz kutatás: Mutatjuk a nők számára fontos pénzügyi prioritásokat

Öngondoskodás és pénzügyi tudatosság, szélesedő női jelenlét a vállalati szegmensben: csak néhány azon területek közül, ahol egyre inkább úgy tűnik, megerősödtek a nők.

MABISZ: Több mint 140 millió előleget kaptak a tavaly márciusi tömegbaleset károsultjai

Az egy évvel ezelőtti, az M1-es autópályán bekövetkezett tömeges baleset hatósági vizsgálata még nem zárult le, de a magyarországi biztosítótársaságok már több mint 140 millió forint jogcím nélküli előleget fizettek ki a károsultaknak, és ennél is nagyobb összeget tartalékolnak a további kifizetésekre

Elmondta, a kínai nőnél, aki pénteken lázasan érkezett repülővel Budapestre, a kezdeti tünetek sem utaltak koronavírus-fertőzésre, de elővigyázatosságból őt is elkülönítették.

Az az egyetemista, aki a fertőzés gócpontjának számító Vuhanból jött el vonattal, majd repülővel Magyarországra, szintén panasz- és tünetmentes, neki már csak két napot kell elkülönítve töltenie

– mondta el a főorvos.

Magyarországon a megfigyelteken kívül újabb gyanús eset nincs – közölte Szlávik János, de mint mondta, nem zárható ki, hogy további lázas emberek érkeznek Budapestre.

Arra a kérdésre, hogy azoknak a vizsgálata szükséges-e, akik a lázas kínai nővel egy géppel érkeztek, Szlávik János nemmel válaszolt, hiszen – mondta – nincs koronavírus-fertőzött Magyarországon.

A repülőtereken a lázas eseteket vizsgálják, őket ki tudják szűrni, náluk merül fel a vírusfertőzés lehetősége.

A hét magyar együtt utazott két – mint kiderült – vírusfertőzött belga állampolgárral is, de már a speciális repülőgépen elkülönítették egymástól az utasokat – ismertette.

Szlávik János elmondta:

  • A betegség cseppfertőzéssel terjed, a tünetekhez pedig mindenképpen hozzátartozik a magas láz és a köhögés, és csak a tüneteket mutató betegek fertőznek.
  • A koronavírus enyhe tünetekkel, tüdőgyulladással járó betegséget okoz, és meg lehet belőle gyógyulni.

A betegek egy-két százaléka hal bele a fertőzésbe, jellemzően azok, akinek valamilyen más alapbetegségediabétesz, vesebetegség – is van.

A koronavírusra még nincs gyógyszer, de egy egészséges szervezet kiheveri a fertőzést

– ismertette.

Az eddigi adatok szerint ez a koronavírus veszélyesebb, mint az influenzavírus, de sokkal kevésbé veszélyes, mint a korábbi SARS-vírus, vagy a jelenleg is megbetegedéseket okozó közel-keleti koronavírus, amely 25-30 százalékban halált okoz.

Az infektológus szakorvos hozzátette:

véleménye szerint a szigorú karanténintézkedések elegendők lesznek egy világjárvány megakadályozásához.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...