Kövesse Facebook oldalunkat!

A vállalatok és kormányzati szervek mellett a magánszemélyek is egyre inkább a cybertámadások, adatlopások és online visszaélések célkeresztjébe kerülhetnek. Ezek ellen egyrészt a biztonságtudatosság növelésével lehet védekezni, másrészt mostantól már Magyarországon is lehet cyberbiztosítást kötni a Generali jóvoltából, mellyel többek között telefonos IT távsegítséget, illetve adatlopás, online fizetési csalás, hekkertámadás vagy éppen internetes zaklatás esetén jogi támogatást, valamint egyes esetekben biztosítási kártérítést is igénybe vehetünk.

Előretört a cyberbűnözés

A statisztikák lehangolóak: 10 másodercenként támadnak meg hekkerek egy otthoni számítógépet, évente mintegy 500 millió felhasználói adatot lopnak el, a zsarolóvírusos támadások száma évente 350%-kal nő, és csaknem 30.000 bankkártyás visszaélést regisztráltak Magyarországon 2017-ben.

Nem véletlen, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt az igény az egyéni felhasználók részéről a kapcsolódó biztosítási termékek iránt.

Új cyberbiztosítás a Generalitól

A Generali a lakossági igényekre reflektálva és az elmúlt évek tendenciáit figyelembe véve döntött úgy, hogy cyberbiztosítási terméket fejleszt ügyfelei számára a hazai lakossági piacon. A három féle csomagváltozat elemei a lakásbiztosítás mellé, kiegészítő biztosításként vehetők igénybe.

Az új biztosítási konstrukció négy területre terjed ki:

  • Biztosítási szolgáltatás vehető igénybe bank- és hitelkártyával, valamint személyes internetes hozzáférési adatokkal való visszaélés esetén.
  • A Generali ügyfelei számára elérhető IT távsegítség többek között az operációs rendszer biztonságos telepítésére, WIFI beállítására terjed ki, segítséget nyújt egy vírustámadás esetén.
  • A választható adathelyreállítási szolgáltatás az adatok visszanyerésében segít.
  • Lehetőség van továbbá jogvédelmi szolgáltatást választani, ami akkor nyújt jogi segítséget, ha sérül a cybertérben ügyfelünk érdeke: azaz információs bűncselekmény áldozata lesz, személyiségi jogai sérülnek, vagy webes úton kötött szerződéssel kapcsolatosan van jogi vitája.

„A digitalizáció, az okoseszközök és az új technológiák terjedése új kihívásokat is eredményez, amelyekre a biztosítóknak is reagálnia kell. Éppen ezért a Generali számára stratégiai fontosságú a folyamatos innováció mind a termék-, a szervezet- és az ügyfélélmény fejlesztés területén. Ebbe a gondolatiságba illeszkedik új cyberbiztosítási szolgáltatásunk is, mely az egyre gyakrabban fellépő lakossági cyberbiztonsági kockázatokra ad választ”

– fogalmazott Erdős Mihály, a Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Az érdeklődők az elérhető szolgáltatásokról és az igénybevételi lehetőségekről a Generali honlapján tájékozódhatnak.

Ez is érdekelheti:
Legyen előrelátó a cybervilágban!

A cybervédelem, az online biztonság kérdésköre egy komplex kihívás, mely a társadalom valamennyi korosztályát érinti. Nem elegendő követni a trendeket és ennek megfelelően fejleszteni a szolgáltatási portfóliót, mára a megfelelő tájékoztatás, az edukáció is elengedhetetlenné vált. Ezért is indította el a biztosító a Generali előrelátó elnevezésű weboldalt, mellyel célja, hogy felhívja a figyelmet az online világ adta kihívásokra, illetve konkrét javaslatokat is tegyen a biztonság erősítése érdekében.

Mennyire érzi magát biztonságban? Töltsön ki egy cyberbiztonsági tesztet!

A www.generalielorelato.hu weboldalon hasznos gyakorlati tanácsokat kapunk többek között a megfelelő jelszóhasználatról, a kétlépcsős azonosítás fontosságáról, az on-line vásárlásokról, valamit az adatok védelméről. Az internetes visszaélések világlág konkrét példákon keresztül ismerhetjük meg. Sőt: 

Egy cyberbiztonsági teszt kitöltésével megtudhatjuk azt is, hogy mennyire vagyunk biztonságban az online világban.

A cyberbiztonsági teszt kitöltéséhez klikk ide.

Ez is érdekelheti:

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...