Kövesse Facebook oldalunkat!

Lezárult a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa közös pályázata. A nyertes kardiológiai szakrendelések és ambulanciák összesen 60 WIWE diagnosztikai készüléket és 15 táblagépet kapnak a gyógyszercég felajánlásának köszönhetően, a szívritmuszavarok időben történő felismerésének, és a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításának támogatására.

Közös pályázatot hirdettek

A Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa és a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. még az év elején hirdette meg közös pályázatát a fel nem ismert szívritmuszavarok időben történő felismerésének elősegítésére. A pályázat céljai az alábbiak voltak: 

  • Elősegíteni a magyarországi szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását az előforduló szívritmuszavarok időben történő felismerésének támogatásával.
  • Csökkenteni a hazai stroke megbetegedések számát a hatékony diagnosztika és orvos-beteg kommunikáció segítésével.
  • Javítani a kardiológiai szakrendelők és intézmények eszközellátottságát.

WIWE eszközökre lehetett pályázni

Összesen 50 db kardiológiai szakrendelés, illetve szakambulancia nyújtotta be pályázatát, amelyek közül 35-en részesültek a 60 db felajánlott 6060 WIWE diagnosztikai készülékből és a 15 táblagépből.

„A pályázattal megvalósult jelentős hazai eszközfejlesztés életeket menthet, hiszen a WIWE eszköz segítségével idejében felismert pitvarfibrilláció kezelésével súlyos, akár halálos stroke események előzhetők meg. A készülék rendkívül modern, igen jó minőségű valós EKG görbe készítésére és tárolására alkalmas. Kis méreténél fogva mindig kéznél lehet” 

– mondta el a Magyar Kardiológusok Társasága tiszteletbeli elnöke, Prof. Merkely Béla.

A megelőzés, illetve a bajok idejében történő felismerése életeket menthet

Vereckei Péter, a Pfizer ügyvezető igazgatója elmondta: A Pfizer 2016-ban 1,5 milliárd forinttal támogatta a hazai betegellátást. A cég különösen büszke a most lezárult pályázatra, amelynek köszönhetően egy hazai fejlesztés segítheti még szélesebb körben a szívritmuszavarok időben történő felismerését.




De mi az a WIWE?

A hazai orvostechnológiai innováción alapuló, mindössze névjegykártya méretű WIWE egy mobil EKG készülék Az életkor előrehaladtával növekvő gyakorisággal fordulhat elő pitvarfibrilláció. A pitvarfibrilláció egy – sokszor tünetmentes vagy csak kevés panaszt okozó – szívritmuszavar. Az eszköz alkalmas többek között ezen alattomos és veszélyes ritmuszavar időben történő felderítésére.

Elsősorban az ambuláns kardiológiai szakrendelésen megjelenő páciensek előszűrését teszi lehetővé.

Sok tudás egy kis helyen is elfér

A diagnosztikai készülékkel online és offline mérés is végezhető, ezzel ésszerűsítve az orvos-beteg találkozások számát. A mérés mindössze 60 másodpercet igényel, amit a beteg által önállóan is el tud végezni. Ezalatt az eszköz az EKG, a pulzus és az oxigénszaturáció valós idejű mérési eredményeit rögzíti.

Ezt követően algoritmusa segítségével a szívritmuszavar okozta stroke, hirtelen szívmegállás kockázatára hívja fel a figyelmet.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...