Kövesse Facebook oldalunkat!

Átadták a magyar közegészségügyi ellátás első túlnyomásos oxigénterápiás központját az Esztergomi Vaszary Kolos Kórházban, a beruházás közel 800 millió forintos kormányzati támogatással valósult meg – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A kórház tájékoztatása szerint a hiperbárikus-oxigénterápiás kezelés életmentő lehet szén-monoxid-mérgezés, légembólia, súlyos sebfertőzések, valamint keszonbaleset esetén. Az ismétlődő kezeléseknél a nehezen gyógyuló sebeknél és a stroke-rehabilitációban is kiemelkedő hatású.

A kamrában a normálisnál nagyobb nyomáson tiszta oxigént lélegeznek be a páciensek. A betegek vérének oxigénszintje a normál érték 20-szorosára is megnőhet, így nemcsak a vörös vérsejtek szállítanak oxigént, az oxigén a véráramba is beoldódik – mondta el az MTI-nek korábban a kórház volt főorvosa, Kanász Gábor.

A csaknem 450 négyzetméter alapterületű új részleg a véradó és a belgyógyászat közötti területen épült fel. A betegek – egyszerre legfeljebb tízen – a kezelés ideje alatt egy, a repülőgép utasteréhez hasonlító kamrában ülnek, arcukon oxigénmaszkkal.

A Vaszary Kolos Kórház Komárom-Esztergom vármegye második legnagyobb egészségügyi intézménye, évente 19 ezer fekvő- és 400 ezer járóbeteget lát el.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...