Kövesse Facebook oldalunkat!

A bank eredményes működése szempontjából kulcsfontosságú pozíciókba érkeznek elismert, a legmagasabb szakmai színvonalat képviselő új vezetők a Magyar Fejlesztési Bank csapatába. 2018 áprilisától Csont Dávid vezeti a Kockázatkezelési Divíziót, Dercsényi András pedig az Üzleti Divízióba tartozó Finanszírozási Igazgatóságot.

Az MFB célja, hogy fejlesztési bankként a piaci finanszírozási réseket betöltve segítse elő a gazdasági növekedést

A stratégia sikeres megvalósításának érdekében két kulcsfontosságú területen is új, kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkező ügyvezető igazgató csatlakozott az MFB vezetéséhez. 2018 áprilisától Csont Dávid tölti be a Kockázatkezelési Divízió vezetői posztját; feladata az MFB egyedi, fejlesztési banki kockázatkezelési politikájának kialakítása lesz. Dercsényi András az Üzleti Divízió részét képező Finanszírozási Igazgatóság vezetésére kapott megbízást, az pedig a felmerülő finanszírozási lehetőségek kihasználásáért fog felelni.

Bemutatkoznak az új igazgatók: Csont Dávid a Kockázatkezelési Divízióért lesz felelős

Csont Dávid széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező banki szakember, csaknem huszonöt éves szakmai múlttal a háta mögött

  • Szakmai pályafutását az Amerikai Egyesült Államokban, a Paine Webber Investment Bank-nál kezdte, majd Budapesten a CAIB Securities külföldi piacokért felelős igazgatójaként folytatta.
  • 2003-tól a Citibank elnökhelyetteseként Budapesten, illetve 2006-tól Londonban dolgozott. Felelősségi körébe tartozott többek között a vállalati hitel jóváhagyási folyamat koordinálása, illetve számos meghatározó nyugat-európai és angliai ipari ügyféllel való üzleti kapcsolat menedzselése.
  • 2008-tól Bécsben a Raiffeisen Bank igazgatójaként dolgozott, ahol a nemzetközi nagyvállalati ügyfélkörért volt felelős a közép-kelet európai régióban.
  • MFB-s megbízatása előtt, 2011-től a CIB Bank Nagyvállalati Divízióját és Projektfinanszírozási területét vezette.
  • Csont Dávid diplomáját Miamiban, a Florida International University-n szerezte, anyanyelvi szinten beszél angolul.Dercsényi András a Finanszírozási Igazgatóságot fogja vezetni

Dercsényi András több mint tizenöt éves tapasztalattal rendelkezik a vállalati- és lakossági finanszírozás, kockázat kezelés és work out területen.

  • Az MFB-hez a Mark Zrt.-től érkezett, ahol 2015-től a kockázatkezelési vezetői, 2016-tól pedig a vezérigazgatói pozíciót is betöltötte, miközben az MSZVK Zrt. igazgatósági tagja és a Momentum Credit Zrt. ügyvezetője is volt.
  • Pályája elején, 1995 és 1997 között az Ernst & Young Corporate Finance részlegénél menedzseri pozíciót töltött be, elsősorban vállalati ügyfelek és az ÁPV Rt. részére végezte pénzügyi intézmények, nagyvállalatok átvilágítását, cégértékének meghatározását, értékesítési stratégiák készítését, illetve tranzakciós feladatok ellátását.
  • 1998-2000-ig az ABN AMRO Bank strukturált finanszírozásért felelős igazgató helyetteseként dolgozott.
  • 2000 és 2012 között az Erste Bank és leányvállalatainál töltött be különböző pozíciókat: volt a Projektfinanszírozási Üzletág vezetője, kockázat kezelési projektvezető, az Immorent Zrt. ügyvezetője, később hozzá tartozott a privát ingatlanportfolió management, majd az Erste Ingatlan- és Lakás lízing Zrt-k Értékesítési igazgatója lett.
  • 2013-2015-ig a BDO Magyarország Corporate Finance üzletágában hozzá tartozott a takarékszövetkezeti integrációs projekt, valamint a Széchenyi Bank átvilágítási projekt vezetése.
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...