Kövesse Facebook oldalunkat!

Mivel veszélyeztetik leginkább az autóvezetők saját és mások életét az utakon? A Generali legutóbbi kutatása többek között ezekre a kérdésekre is választ keresett.

Sajnos nem túl biztató, de az eredmények azt mutatják az autóbalesetet szenvedőknek csak közel fele (49%) vallotta, hogy az eset után változtatott vezetési szokásain. Az idei felmérés emellett más érdekes eredményekre is rávilágított:

  • Egyre több a baleset: 2015-höz képest a megkérdezettek 39%-a vallotta, hogy volt már autóbalesete, míg 2017-ben ugyanez a szám már 45% volt.
  • Kicsit kevesebb káresemény: Míg 2015 első felében 25 000, az idei év azonos időszakában mintegy 24 000 kárbejelentéssel éltek a Generali biztosító felé.
  • Alig változott a balesetek száma: Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának adatai szerint 2015 első felében több mint 7000 személysérüléses közúti baleset történt, ami sajnos 2017 azonos időszakára levetítve sem változott, mivel ugyanennyi esetet regisztráltak idehaza.
  • Meggondolatlanul sietünk: A Generali felmérésével összhangban a legtöbb balesetet (közel 30%) a gyorshajtás okozza.
  • Kockázatos szokások: A megkérdezettek 55%-a állította, hogy havonta legalább egyszer előfordul, hogy az autópályán túl gyorsan szokott hajtani, 54% pedig nem mindig áll meg a STOP táblánál.

További infografikák

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...