Így változtatunk a otthonunk biztonságán egy betörés után – Generali infografika

382
Kövesse Facebook oldalunkat!

A betörés nagyobb sokkot okoz, mint egy autóbaleset – derül ki a Generali nemrég megjelent kutatásából. Az ilyen esemény bekövetkezése után ugyanis az érintettek 79%-a tesz valamit azért, hogy ne történhessen meg még egyszer.

  • Így védekezünk: A betörést követően leggyakrabban biztonságosabb zárat (54%) vagy ajtót (31%) szereltetnek fel, kutyát tartanak (22%), illetve rácsot rakatnak fel (17%), azaz a hagyományos, mechanikai megoldásokban bíznak.
  • Ilyen a hozzáállásunk: Többen vannak viszont azok, akik a történtek tükrében sem változtattak volna lakásbiztosításukon: az érintettek közel fele vallotta ezt.
  • Generali VR filmek: A legújabb VR technológiával készült Generali promóciós filmjének – amiben a néző egy lakásbetörés részese lehet – megtekintése előtt a megkérdezettek 67% biztonságosnak gondolta a lakásást. A film megnézését követően viszont a nézők 33%-a úgy vélekedett, hogy mégsem tartja biztonságosnak az otthonát.
  • Növelnénk otthonunk biztonságát: A VR filmek egy másik eredménye volt, hogy a filmet követően a nézők 30-59 százaléka valamilyen okos védelmi rendszerrel növelné lakása biztonságát.

További infografikák

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)