Kövesse Facebook oldalunkat!

A vagyonkezelési piac gyors és világszintű átalakulását eredményezik gazdasági és környezeti kihívások, hatásukra az ügyféligények is jelentősen megváltoznak – közölte a Blochamps Capital az MTI-vel.

A privátbanki tanácsadó rendkívüli változásnak nevezi, hogy 2010 óta a magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona több mint a négyszeresére, a privátbanki vagyon majdnem a négyszeresére nőtt. A vagyonkezelés jövőjét ugyanakkor nem csak a megtakarítások mértéke, a befektetési eszközök és értékrendek változása is befolyásolja – hangsúlyozták.

A közlemény szerint a háború és az infláció nem csupán a vagyonkezelési piacot alakította át jelentősen, hatásukra megváltozott a vagyonnal rendelkezők viszonya a pénzhez, átalakultak a pénzügyi szokásaik, mások lettek a befektetési szempontjaik. A fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás ezen a területen is felértékelődött, akárcsak az ügyfélélmény és a személyre szabott kínálat – tették hozzá.

A folyamatokat értékelve a Blochamps Capital úgy véli, hogy a gyorsan alkalmazkodó vagyonkezelők, bankok és befektetési szolgáltatók lehetnek csak versenyképesek hosszabb távon. A hatékony kiszolgálásához szükségük lesz a mesterséges intelligencia megoldásaira, távoli online elérésre, digitális élményeket biztosító megoldásokra, szolgáltatásaikat rugalmasan és kreatívan, a kiberbiztonsági szempontoknak és az egyéni igényeknek megfelelően kell szervezniük – tették hozzá.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...