Kövesse Facebook oldalunkat!

Az MSZP az objektív felelősség kiterjesztésével és a közigazgatási bírság alkalmazásával bezárná a kiskapukat a szabálytalanul parkolók előtt – jelentette ki a szocialisták pártigazgatója csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Molnár Zsolt közölte: az erről szóló törvényjavaslatot a párt benyújtotta az Országgyűlésnek.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy júniusban már javaslatot nyújtott be a kerékbilincs alkalmazhatóságának eltörléséről, az intézkedés ugyanis már idejétmúlttá vált.

Indokolatlanul korlátozza a tulajdonjogot, illetve a digitalizáció miatt ma már szinte elkerülhetetlen a szabálysértések és parkolási díjak befizetése

– magyarázta.

Az objektív felelősség kiterjesztésével és a közigazgatási bírság alkalmazásával viszont az eddigi kiskapuk is bezárulnának a szabálytalankodók előtt – hangsúlyozta.

A javaslat azt is tartalmazza, hogy a bírság összegéből fele-fele arányban részesüljenek az önkormányzatok és az állam, hiszen az önkormányzati közterületfelügyelők, akik kiszabják a szabálysértési bírságokat, számos adminisztrációs terhet kénytelenek viselni.

Arról is szólt: a mostani javaslat része annak a sorozatnak, amelyet a közbiztonság és a közlekedésbiztonság javítása érdekében indított útjára az MSZP. Javaslataik kézzelfogható megoldásokat jelentenek egy-egy adott társadalmi problémára – mondta Molnár Zsolt.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...