Kövesse Facebook oldalunkat!

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhőzet mellett főként a keleti harmadban több helyen és a déli megyékben lehet zápor, zivatar. Estétől keleten átmenetileg csökken a felhőzet és a zivatarok száma is, de nyugat felől újra felhősödés indul meg, és már délnyugaton is lehet eső, záporeső.

Csütörtökön délelőtt még felhős lesz az ég, majd délután már egyre nagyobb területen süt ki a nap és leginkább már csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar.
A légmozgás fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul és napközben többfelé megélénkül, de zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21, 27 fok között alakul.

A következő napokban egyre jobban távolodik a jelenleg felettünk lévő hidegfront és fokozatosan megnyugszik felettünk a légkör.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk időjárását leginkább a nyugatról kelet felé tartó ciklonok határozzák meg, mely közül egy az Atlanti-óceán északi medencéjében, egy a Baltikum és Franciaország, míg egy Közép-Európa térségében örvénylik.

Frontálzónáik mentén többfelé okoznak esőt, záport, zivatart, utóbbi alacsony légnyomású képződmény mentén többfelé jelentenek 30 mm feletti csapadékösszegeket. E rendszerek hatására a kontinens nagy részén már megszűnt a kánikula, de hazánktól keletre, délkeletre, illetve az Ibériai-félsziget déli részén még mindig 30, helyenként 35 fok feletti csúcsértékeket regisztrálnak.

 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...