Kövesse Facebook oldalunkat!

A gazdasági nehézségek ellenére sem kell tartani elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban, tízből hét vállalkozás a jelenlegi dolgozói létszámmal tervez a következő egy évben – közölte a K&H csütörtökön az MTI-vel.

A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei szerint még tovább emelkedhet a foglalkoztatottak száma a következő 12 hónapban – közölték.

A létszámbővítést tervezők aránya az előző negyedévhez képest 16 százalékról 23 százalékra nőtt a második negyedévben – idézte a közlemény Rammacher Zoltánt, a K&H kkv marketing és értékesítés vezetőjét.

A fizetésekkel kapcsolatban megállapították, hogy 2022 utolsó negyedéve óta csökkenő pályára állt a cégek béremelési szándéka. Jelenleg a vállalkozások kétharmada tervez fizetésemelést (65 százalék), míg az év első negyedévében ez az arányszám 72, 2022 utolsó negyedévében 73 százalékon állt.

A munkavállalók átlagosan 8 százalékkal magasabb bérre számíthatnak a következő egy évben, amely elmarad a tavalyi, átlagosan 14,5 százalékos éves inflációtól.

A felmérésből kiderül, hogy cégek 44 százaléka számol béren kívüli juttatással. Minden ötödik kkv biztosít közlekedési költségtérítést dolgozóinak, 15 százalék 13. havi fizetést és 14 százalék SZÉP kártyát ad.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...