Kövesse Facebook oldalunkat!

Történelmi mérföldkő a biztosítási szakma képzési rendszerének magasabb szintre emelésében: 3 rangos magyar egyetem is elindítja biztosítási- és pénzügyi szaktanácsadói szakirányú képzését. Elsőként szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetemen indul el a felsőszintű oktatás. 2024. februártól pedig a Miskolci Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem is csatlakozik ehhez az innovatív kezdeményezéshez, melyet a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. hívott életre. 

Augusztus 29-én ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Miskolci Egyetem, valamint a CIG Pannónia Csoport és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. A hazai biztosítási szakma méltó szintre emelése, valamint a jövő generáció biztosítási és pénzügyi ismereteinek egyetemi keretek között történő oktatása érdekében az ország ezen 3 egyetemén bevezetésre kerül a szakma eddigi legmagasabb szintű képzése.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt másfél év szakmai munkájának eredményeképpen, Magyarországon elsőként, 2023 őszén a győri Széchenyi István Egyetemen elindulhat a biztosítási és pénzügyi tanácsadói szakirányú továbbképzés. A képzés megvalósításával az volt a célkitűzésünk, hogy olyan átfogó és szakmaspecifikus ismereteket biztosítsunk a tanulók részére, amely innovatív gondolkodásra, etikus és ügyfélközpontú szemléletmódra ösztönzi a végzett hallgatókat. Fontosnak tartjuk továbbá a megszerzett tudás gyakorlatban történő alkalmazásának lehetőségét is, ennek érdekében társaságunk gyakornoki programot biztosít a fiatalok részére, hogy a megszerzett tudást és ismereteket sikerrel alkalmazhassák a mindennapokban.

– nyilatkozta Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A biztosítási szektor jelenleg a magyar nemzetgazdaság 2,2 százalékát teszi ki. Működése stabil és jelentős potenciál rejlik még benne. Az eddig kihasználatlan lehetőséget a piaci verseny élénkítésével, a biztosítási penetráció növelésével, valamint ezzel összhangban a mind magasabban képzett tanácsadók számának növelésével szándékozik elérni a biztosítási szakma. A biztosítási piacnak – mint számos más gazdasági ágazatnak is – óriási szüksége van a fiatal tehetségek bevonzására. A biztosítási szakma átlagéletkora jelenleg 55 év, a 30 év alatti biztosítási tanácsadók aránya mindössze 7 százalék.

KORÁBBAN ÍRTUK

Zrt-vé alakult a Hungarikum, mutatjuk mitől lesz szexi a biztosítási szakma

A társaság emellett a teljes biztosítási szektor fejlesztését célozza meg, melynek érdekében 12 pontot tartalmazó javaslatcsomagot állított össze a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Biztosítók Szövetségének részére.

A Pappas Auto és a Hungarikum Cégcsoport együttműködést kötött

Stratégai együttműködést kötött a Pappas Auto Magyarország Kft. és a hazai biztosításközvetítői piac meghatározó szereplője, a HUNPartner Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Kft.  – a Hungarikum Alkusz Cégcsoport tagvállalata.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. Magyarország legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő alkuszcégeként felelősséget érez a magyar lakosság biztosítási szükségleteinek korrekt kielégítése, érdekeinek legmagasabb szintű képviselete, valamint a biztosítási szakma edukációjának jelentősen magasabb szintre emelése iránt. Mindezen iparági kockázatokat (is) felismerve a piacvezető alkuszcég 2021-ben stratégiai célként tűzte ki, hogy felsőoktatási intézmények bevonásával új alapokra helyezi Magyarországon a biztosítási szakma távlatait, melyet többek között a magasabb szinten történő oktatással kíván elérni.

Hazai hátterű biztosítótársaságként hajtóerőnk, hogy teljes körű támogatást nyújtsunk a magyar lakosság részére biztosítási védelmük felépítésében, ami a piacon magas szinten képzett biztosítási tanácsadók, alkuszok nélkül megvalósíthatatlan. Szakmai közösségünk, nemzetközi és hazai biztosítási piacon szerzett több évtizedes tudásával aktívan kíván hozzájárulni a gyakorlatorientált egyetemi képzés megvalósításához. Nagy érdeklődéssel várjuk szeptemberben elsőként a Széchenyi István Egyetemen induló képzést, melyet a legjobb tudásunk szerint fogunk támogatni

– emelte ki Dr. Fedák István, a CIG Pannónia Csoport vezérigazgatója.
Közel másfél évvel ezelőtt a Hungarikum Alkusz kezdeményezése által elindult a Dunaújvárosi Egyetemmel, a győri Széchenyi István Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, valamint a többségi magyar tulajdonban álló CIG Pannónia Csoporttal a közös munka.

Az együttműködő felek közösen egyeztetett szempontrendszer alapján kidolgozott szakirányú továbbképzést valósítanak meg.

Az együttműködés célja kettős: egyrészt a minőségi oktatás révén a biztosítási szakma méltó szintre emelése, másrészt konkrét gyakorlati ismeretek átadásával az egyetemi oklevél megszerzése által a képzett szaktanácsadók hitelessé és sikeressé válása, ezzel összhangban pedig az ügyfelek legmagasabb szinten történő kiszolgálása.

A közel másfél éves együttműködés remek példája annak, hogy az Egyetem maga is mennyit tanulhat a kiváló piaci szereplőktől. Kollégáink az együttműködés keretében megvalósuló tantervfejlesztés során frissítették meglévő tudásukat és új ismeretekre is szert tettek. A versenyszférához való közeledés az Egyetem rugalmasságát növeli a piaci igényekre történő válaszadásban. Az előkészítő munka során kiemelt célként határoztuk meg egy olyan, a hallgatók számára hasznos képzés kialakítását, amely biztosítja, hogy a szakma az eddigieknél is vonzóbb legyen a fiatalok körében. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szakértelmére a képzés lebonyolítása során is feltétlen számítunk.

– jelentette ki Dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora.

A Hungarikum Alkusz és a CIG Pannónia Csoport szakemberei közvetlenül vettek részt a biztosításszakmai képzés tematikájának kidolgozásában, a tantárgyleírások tartalmának elkészítésében, valamint aktív szerepet vállalnak az oktatásban is. Segítséget nyújtanak az egyetemi szakoktatók betanításában, illetve a záróvizsgákon, vizsgabizottsági elnökként és/vagy tagként is részt vesznek. Az oktatási tevékenység mellett a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szakmai gyakorlati lehetőséget is biztosít a képzést végző fiatalok részére.

A Széchenyi István Egyetem küldetésének tekinti, hogy minél értékesebb diplomát adjon hallgatóinak, és az aktuális kihívásokra válaszolni tudó, naprakész tudással rendelkező szakembereket biztosítson az országnak. A valós igényekhez a leghatékonyabban úgy lehet igazodni, ha széles körű együttműködéseket alakítunk ki a szakmai szervezetekkel, gazdasági szereplőkkel, oktatási intézményekkel, és közösen fogalmazzuk meg célkitűzéseinket. Egyetemünk kilenc karán, tizenegy tudományterületen több mint kétszáz képzést kínálunk, amely a mai aláírással egy újabb gyakorlatias és a piacon keresett tudást biztosító képzéssel bővül. Kívánom, hogy a partnerség az együttműködéshez csatlakozó valamennyi résztvevő számára sikeres és gyümölcsöző legyen.

– nyilatkozta Dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

KORÁBBAN ÍRTUK

Hajgató Szilveszter – Egy éve a HUNPartner Programban

Budapesten született, de szinte gyermek kora óta Szombathelyen él, a családban pedig generációs hagyománya van a biztosítási tanácsadásnak. Habár édesapja is alkuszként dolgozott, a pályát mégis véletlenül választotta.

Keszthelyi Erik szerint eljött a „rezsicsökkentés” ideje a biztosításoknál is

A hazai kis- és közepes vállalatok (KKV) vezetői leginkább az emelkedő beszerzési árak, a szállítási költségek és a magasabb rezsiköltségek miatt aggódnak, valamint működési költségeik drasztikus emelkedését prognosztizálják – derül ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport reprezentatív kutatásából.

Az első képzés 2023 szeptemberében indul a győri Széchenyi István Egyetemen, melyhez 2024 februárjában csatlakozik a Dunaújvárosi és Miskolci Egyetem is. A győri egyetemen induló biztosítási és pénzügyi szaktanácsadói 2 féléves képzés levelező tagozaton végezhető el, online képzési formában. A jelentkezés előfeltétele bármely képzési területen szerzett, minimum BSc, BA vagy ezzel egyenértékű főiskolai vagy egyetemi diploma.

A Miskolci Egyetem az észak-magyarországi régió szellemi tudásközpontja, egy rendkívül sokszínű, széles képzési kínálattal rendelkező oktatási és kutatási intézmény, Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünk a munkaerőpiac minden szektorára kiterjedő kapcsolatrendszerrel rendelkezik, és külön hangsúlyt fektetünk rá, hogy az együttműködéseket a piaci igényeknek megfelelő tartalommal töltsük meg. A képzési portfóliónkat is folyamatosan a keresletnek megfelelően fejlesztjük. Különleges alkalom számunkra, hogy a biztosítási szakma egyik legdinamikusabban fejlődő cégével tudjuk a jövő szakembereit képezni és egy olyan képzést kínálni 2024 februárjától, amely hiánypótló hazánkban és az észak-magyarországi régióban.

– emelte ki Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

Az együttműködés haladó szellemiségét jól tükrözi, hogy a célok minél hatékonyabb elérése érdekében az együttműködő felek nyitottsággal fogadják a képzési rendszerhez csatlakozni kívánó további felsőoktatási intézményeket is.  

Nyitókép: Hungarikum Alkusz

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...