Kövesse Facebook oldalunkat!

Az MBH Bank Budapest 13. kerületében építi fel új, központi irodaépületét, amely a tervek szerint 2026 elejére készülhet el – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t szerdán.

A bank közleménye szerint a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, közel 13 ezer négyzetméteres, a Raiffeisen Bank irodaépülete előtti telek szolgál majd a bank székházának alapjaként.

Az MBH a BÉT honlapján közölte, hogy leányvállalata, az MBH DOMO Kft., szerdán adásvételi szerződést írt alá a telek megvásárlásáról, de pénzügyi részleteket nem közöltek.

A pénzintézet közleménye szerint több lehetséges helyszínt is megvizsgáltak, a kiválasztásnál lényeges szempont volt a központi elhelyezkedés.

A telken már megkezdődtek a mélyépítési munkák és bizonyos alépítmények már elkészültek – írták.

Közölték: a tervek szerint a több toronyból álló székház a környék emblematikus és markáns építménye lesz, a bank kifejezett célja, hogy az épületegyüttes vizuális élményt nyújtson majd az ott elhaladóknak és organikusan illeszkedjen a városképbe.

A vezető magyarországi pénzintézetek közül a Raiffeisen Bank, az Erste Bank és az OTP Bank székháza is a 13. kerületben helyezkedik el.

Az MBH Bank a beruházás pénzügyi részleteiről nem nyilatkozott az MTI megkeresésére.

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végére. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Az MBH Bank összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 445 milliárd forintot, ezzel az OTP Bank után Magyarország második legnagyobb pénzintézete.

Az MBH Bank csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, a legtöbb fiókkal rendelkezik Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat.
A banknál elhelyezett betétállomány meghaladja a 6400 milliárd forintot, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...