Kövesse Facebook oldalunkat!

Júliustól sűrűbben közlekednek a buszok a 100E Repülőtéri Expressz vonalán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Mint írták, a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc repülőtér között közlekedő járat közlekedését a nyári turisztikai forgalom erősödéséhez és a nagy számú külföldi turistát vonzó budapesti rendezvényekhez igazítják, ezért szombattól a hét minden napján az eddigi 15 helyett 10 percenként indulnak majd a buszok hajnalban a belvárosból a reptér felé, így az utasok a kora reggel induló repülőjáratokat is kényelmesebben elérhetik.

A tájékoztatás szerint a repülőtér legforgalmasabb napjain, hétfőn és pénteken a legsűrűbb napközbeni időszakban az eddigi 7-8 helyett 6-7 percenként indulnak a buszok. Keddtől csütörtökig az eddigi 10 perc helyett 7-8 percenként indulnak a buszok a végállomásokról, szombat délelőtt 8-9 perc helyett 7-8, délután 10 helyett 8-9 percenként közlekedik a járat – ismertették.

Mivel az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a járat kapcsán, új, MAN típusú autóbuszok álltak forgalomba, valamint a Budapest Pay&Go bevezetésének köszönhetően az utasok már közvetlenül a fizikai vagy virtuális bankkártyájukat is használhatják jegyként a 100E Repülőtéri Expresszen, így ezeken a napokon is kényelmesebben lehet a utazni járatokon – közölték.

A reptéri busz menetrendje a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban is elérhető, a járatra érvényes jegyet pedig a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokon, valamint az applikáció használatával is meg lehet váltani.

Mint írták, a BKK célja, hogy a Budapestről elutazók, valamint az ide látogatók minél jobb szolgáltatási szintet képviselő járattal juthassanak el a belvárosból a reptérre, vagy fordítva. Ennek megfelelően a közlekedésszervező olyan menetrendet alakított ki, mellyel az időben érkező utas mindig talál ülőhelyet az autóbuszon.

A BKK munkatársai folyamatosan figyelik a 100E busz forgalmát, így a közlekedésszervező – az ügyfelek igényeinek megfelelően – gyorsan tud a változásokhoz igazodni – olvasható a tájékoztatásban.

Nyitókép: Budapest Airport

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...