Kövesse Facebook oldalunkat!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,97 pontos, 0,05 százalékos csökkenéssel, 50 060,44 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: napközben stagnálás volt, eseménytelenség, a forgalom pedig átlagos volt. A nyitást követően inkább negatív volt a hangulat, majd a kedvező amerikai makrogazdasági statisztikák javították azt.

A vezető részvények között az OTP lett a nap nyertese, a többi papír jellemzően csökkent – tette hozzá.

A Mol 34 forinttal, 1,14 százalékkal 2952 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 0,92 százalékkal 12 085 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,49 százalékkal 408 forintra esett, forgalma 54,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,48 százalékkal 8345 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3506,03 ponton zárt kedden, ez 14,80 pontos, 0,42 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...