Kövesse Facebook oldalunkat!

A Wagner katonai magánvállalatot teljes egészében az orosz állam finanszírozta, tavaly május óta egy év alatt 86 milliárd 262 millió (több mint 339 milliárd forintot) rubelt fizetett ki a részére – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök, amikor kedden katonatiszteket fogadott a Kremlben.

Szeretném hangsúlyozni, szeretném, ha mindenki tudná, hogy az egész Wagner-csoport fenntartását teljes egészében az állam finanszírozta. A védelmi minisztériumból, az állami költségvetésből teljes mértékben finanszíroztuk ezt a csoportot.

– mondta Putyin.

Az elnök szerint a 86 milliárd 262 millió rubelből, amelyet a Wagner fenntartására fordítottak, több, mint 70,3 milliárd rubel (több mint 276 milliárd forint) jutott pénzbeli juttatásra, az ösztönző kifizetésekre pedig 15,8 milliárd rubel (több mint 62 milliárd forint). Emellett, mint mondta, 110 milliárd 179 millió rubelt (több mint 433 milliárd forintot) költöttek biztosítási kifizetésekre.

Putyin azt is elmondta, hogy ezen kívül Prigozsin a tulajdonában lévő Konkord cégen keresztül 80 milliárd rubelt (több mint 315 milliárd forintot) kapott a Vojentorg katonai ellátmányozási és kereskedelmi vállalaton keresztül a hadsereg élelmezésére. Hozzátette, hogy reméli, hogy „senki sem lopott semmit, vagy mondjuk úgy, hogy keveset lopott”, hozzátéve, hogy ezt még tisztázni kell.

Putyin hangsúlyozta, hogy ezzel együtt a Wagner-csoport harcosait és parancsnokait mindig „nagy tisztelettel” kezelték, mert valóban bátorságot és hősiességet tanúsítottak.
Az orosz elnök azt ígérte, hogy a védelmi tárca mindent meg fog tenni a Wagner-lázadás következtében életüket vesztett katonák családjainak támogatása érdekében.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...