Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szerdán délelőttől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőtakaró, ezt követően gomolyfelhős, napos idő várható.

Szerda éjfélig több hullámban, többfelé kell csapadékra számítani: északkeleten főként záporok, zivatarok, míg délen, délnyugaton eső lesz a jellemző. Az északnyugatira forduló szél élénk, helyenként erős lesz.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 12 és 17 fok között valószínű, de az északi határ mentén pár fokkal hűvösebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 20 és 25 fok között várható.

A Kárpát-medence térségét elérő hidegfront miatt hazánkban felhősebbre fordul az idő, többfelé és több hullámban számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra is. A hidegfront mögött megerősödő északnyugati széllel hűvösebb légtömeg érkezik fölénk, így mérséklődik a nappali felmelegedés.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa keleti tájain nyugodt, eseménytelen az idő. Ezzel szemben a kontinens nyugati területei fölé ciklonok és hozzájuk tartozó frontrendszerek érkeznek.
  • Ezek a Brit-szigetek felett, valamint a Skandináv-félsziget délnyugati részein és Lengyelország területén okoznak felhős, csapadékos időt. Utóbbi tájakon 20, 30 mm-t meghaladó csapadékmenyiséget is regisztrálnak.
  • Ezenkívül a Fekete- és Kaszpi-tenger térségében egy megszűnő alacsony légnyomású képződmény is zápor- és zivatartevékenységgel jár együtt.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...