Kövesse Facebook oldalunkat!

Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgép érkezik hamarosan a Wizz Air flottájába – közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Wizz Air az első olyan európai vállalat a légi közlekedési iparágban, amely Kínában gyártott Airbus A321neo repülőgépet vehet át.

A Tianjinban készült repülőgép lesz a 92. Airbus A321neo a légitársaság birtokában, ezáltal a „neo” technológiával felszerelt modellek aránya a flottájában több mint 50 százalékra nő, jelenleg 181 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépük van.

A közleményben kiemelték, hogy a cégé a legnagyobb Airbus A321neo megrendelés Európában, a „WIZZ500 ambition” program keretében további 355 repülőgép beszerzését tervezik az évtized végéig. A Wizz Air és pénzügyi partnere, az AVIC lízingszerződést kötött az új gépre.

Az Airbus A321neo a közlemény szerint a jelenleg piacon lévő leghatékonyabb keskenytörzsű repülőgép, amely egyosztályos elrendezésben 239 ülőhellyel rendelkezik. A Pratt and Whitney GTF hajtóművel felszerelt modell a legalacsonyabb egy utasra eső üzemanyag-felhasználást biztosítja, ezáltal a Wizz Air az összes nagy európai légitársaság között képes elérni a lehető legkisebb mértékű szén-dioxid-kibocsátást, miközben csökkenti költségeit is. A repülőgéptípus emellett további jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál, a zajterhelést 50 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztást 30 százalékkal, a szén-dioxid-kibocsátást 50 százalékkal csökkenti az előző típushoz képest – írták.

A Kínából Európába történő szállítórepülést 10 százalékban fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) keverékével hajtják végre a napokban.

A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik, a 2022. április 1-jétől 2023. március 31-ig tartó üzleti évben bevétele 134 százalékkal, 3,896 milliárd euróra emelkedett az előző évhez képest, az utasforgalom pedig 88 százalékkal 51,072 millióra nőtt.

A kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) 134,3 millió eurót ért el a bázisidőszak 23,3 millió eurós veszteségéhez képest. A cég vesztesége a 2021/2022-es 642,5 millióról 535 millió euróra csökkent.

A légitársaság korábbi közlése szerint a 2023/2024-es üzleti évben 67 milliós utasforgalommal számolnak. Várakozásuk szerint a cég nettó nyeresége a 2023/2024-es pénzügyi évben 350 és 450 millió euró között alakulhat.

Nyitókép: Biztosító Magazin / A kép illusztráció. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...