Kövesse Facebook oldalunkat!

Gomolyfelhős idő várható, helyenként – legnagyobb eséllyel az északkeleti részeken – zápor, néhol zivatar is kialakulhat, melyek késő estére lecsengnek, majd fokozatosan kiderül az ég.

Pénteken már több gomolyfelhő lesz felettünk, melyek időszakosan össze is állhatnak, de csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél csütörtökön a Dunától keletre, pénteken sokfelé megélénkülhet, illetve pénteken északkeleten erős széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, de a fagyzugos, szélcsendes tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 21 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Az észak-európai centrummal rendelkező nagykiterjedésű anticiklon hatására a kontinens nagy részén továbbra is eseménytelen, nyugodt az időjárás. Csapadéktevékenységet a hazánktól északnyugatra távolodó hidegcsepp, valamint a Fekete-tenger térségében örvénylő ciklon okoz. Utóbbi vidékről még 50 mm-t is meghaladó csapadékmennyiséget jelentettek. Eközben a kontinens legmelegebb része továbbra is az Ibériai-félsziget, ahol a csúcshőmérséklet helyenként a 30 fokot is eléri.

A következő napokban a Kárpát-medence egyre inkább az észak-európai magasnyomás uralma alá kerül, ennek következményeként gomolyfelhős, napos időre van kilátás.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...