Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 95,05 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 41,5 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 14,69 százalék volt, 13 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 14 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A hároméves államkötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 14,60 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, a meghirdetett mennyiséget 8,0 milliárd forinttal csökkentve, 7,0 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 10,66 százalék volt, 32 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, de 13 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A húszéves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 38,01 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 25,0 milliárd forintot fogadott el. A meghirdetett mennyiség 15 milliárd forint volt.

Az aukciós átlaghozam 8,02 százalék volt, 87 bázisponttal magasabb az előző januári aukción kialakult átlaghozamnál, de 2 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...