Kövesse Facebook oldalunkat!

Tőzsde

A páneurópai FTSEurofirst 300 index 1,15 százalékos, a STOXX 600 index 1,23 százalékos emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,48 százalékkal végzett magasabban.

Londonban 1,06 százalékkal emelkedett az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,21 százalékkal erősödött, Párizsban a CAC-40 index 1,39 százalékos nyereséggel fejezte be a kereskedést. Milánóban 1,53 százalékos, Madridban 1,47 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a szerdai tőzsdenap.

Az olaj ára szerdán már a harmadik egymást követő napon emelkedett kínálati aggodalmak miatt. Az elmúlt héten az amerikai olajtartalékok az API nyilvántartása alapján 6,1 millió hordóval csökkentek a várt 180 ezer hordós növekedés helyett. Szaúd-Arábia pedig annak a véleményének adott hangot, hogy az OPEC-nek szinten kellene tartania az olajtermelést az év folyamán, nem pedig emelni azt.

Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj ára 0,57 százalékkal állt magasabban hordónként 73,61 dolláron, a Brent ára 0,53 százalékkal emelkedett 79,06 dollárra.

Az arany ára csökkent, 0,44 százalékkal ment lejjebb 1965,07 dollárra unciánként. A dollárindex 0,27 százalékkal emelkedett 102,70 pontra, az eurót 0,09 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,0833 dolláron.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...