Kövesse Facebook oldalunkat!

Új kerékpáros-útvonalak jönnek létre Kispesten, a kivitelezés már elkezdődött – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a beruházásnak köszönhetően Kispest belső részeiből akár 10-15 perc alatt is elérhetőek lesznek a forgalmasabb úti célok, ahol új kerékpártámaszokat is elhelyeznek. A szomszédos kerületeket, valamint a belváros felé vezető, már meglévő útvonalakat könnyebben lehet megközelíteni. A kerékpározás és a közösségi közlekedés közti szorosabb kapcsolatot az Üllői út mentén tervezett B+R kerékpártárolók is segítik.

A munkálatok ősszel fejeződnek be, és a projektnek szemléletformáló és népszerűsítő programok is részei lesznek. A BKK fel kívánja hívni a figyelmet a fejlesztések előnyeire, a kerékpárral való közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókra, valamint el akarja oszlatni a városi kerékpározással kapcsolatos tévhiteket.

A BKK azt is közölte, hogy a XIX. kerületi beruházás egy nagyobb fejlesztési program része. A kivitelezés a XV. és a XX. kerületben már tart – írták.

Felidézték, hogy az Európai Unió támogatásával a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében összesen bruttó 8,22 milliárd forint jut arra, hogy kerékpárosbaráttá alakítsák a fővárosi úthálózat bizonyos részeit. A BKK Kispesten ebből a keretből bruttó 871 millió forintot használhat fel.

A társaság múlt csütörtöki közleményében tudatta, hogy az előreláthatólag nyáron kezdődő beruházásnak köszönhetően további fővárosi kerületekben is javulhatnak a kerékpáros- és gyalogosközlekedés feltételei.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...