Kövesse Facebook oldalunkat!

Összesen 1,69 milliárd forint, részvényenként 18 forint osztalék kifizetését javasolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága a társaság 2022-es eredménye után – közölte a társaság a tőzsde honlapján szerdán.

A vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán tette közzé az április 19-én tartandó éves rendes közgyűlés előterjesztéseit.

Az igazgatósági javaslat szerint a társaság 1,457 milliárd forint osztalékot az egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizeti ki, a fennmaradó 242,65 millió forintot pedig az eredménytartalékból.

Az osztalékfizetésre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetés tervezett fordulónapja 2023. május 18. Az osztalék kifizetésének tervezett napja 2023. május 25.

A CIG Pannónia részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Szerdán a papír 278 forinton zárt, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 220 forint, a legmagasabb 350 forint volt.

Nyitókép: MTI / Marjai János

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...