Kövesse Facebook oldalunkat!

A hidegfront hatására az ország nyugati felében sok helyen több mint 10 Celsius-fokkal mérséklődött egy nap alatt a kánikula. Ezzel egyidőben a keleti tájakon még magasabb értékeket is mértek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által kedden közzétett térképről.

Facebook-bejegyzésükben úgy fogalmaztak: „araszol a hidegfront kelet felé”. Mögötte jelentősen visszaesett a hőmérséklet az előző naphoz képest, nagy területen 10 fokkal alacsonyabb értékeket mértek kedden, mint 24 órával korábban.

Honlapjukon az aktuális időjárást mutató térképen is látható, hogy az ország nyugati felében jellemzően 20 fok körüli értékeket mértek. Ugyanekkor keleten főként 30 fok felett, délkeleten helyenként 37 fokot is regisztráltak.

A jelenlegi előrejelzés szerint viszont a következő napokban ismét fokozódik a felmelegedés, amelyet hétvégén egy újabb hidegfront enyhíthet majd.

Az országos tisztifőorvos múlt szerdától eredetileg szombat éjfélig rendelte el a legmagasabb fokozatot, a harmadfokú hőségriasztást, ezt később e hét kedd éjfélig hosszabbította meg.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...