Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 28,8 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK, csökkentett értékesítéssel, 17,0 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 7,21 százalék volt, 44 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 7 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből a meghirdetett mennyiségnek megfelelően 10,0 milliárd forintért értékesített az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 64,4 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A harmincéves futamidejű Zöld Magyar Államkötvényből a meghirdetettnél 6,0 milliárd forinttal nagyobb összegben, 11,0 milliárd forintért értékesített az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 26,3 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az aukciós átlaghozam 7,94 százalék volt, 355 bázisponttal magasabb az előző, novemberi 25-i aukción kialakultnál.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...