Kövesse Facebook oldalunkat!

Orosz mérnökök kifejlesztettek egy pilóta nélküli víz alatti járművet, amelyhez nincs fogható a nyugati országokban. Ráadásul Európa és az Egyesült Államok teljesen védtelen ezekkel a fegyverekkel szemben – írja Jacob Paul a Daily Expressben.

A Poseidon képes óriási, 500 méteres rádioaktiv árapály hullámot okozni, amely Nagy-Britanniára partjainál.

– osztotta meg aggályait a szakértő.

Az elemző megjegyezte, hogy bár Oroszországnak sikerül eltitkolnia a víz alatti drón pontos műszaki jellemzőit, kétségtelen, hogy egy erős nukleáris robbanófejnek tulajdonítható.

Az új fegyvert jellegzetessége a szigorúan titkos nukleáris meghajtó rendszer. Ennek köszönhetően a drón 125 mérföld/óra feletti sebességgel (több mint 200 km/h) szinte korlátlan távolságot képes megtenni, ami teljesen sérthetetlenné teszi az összes modern torpedóval szemben.

A „Poszeidon” óriási veszélyt jelent a hadihajókra, a repülőgép-hordozókra, a part menti erődítményekre és az infrastruktúrára.

– vonja le a következtetést a szakértő.

Fotó: A kép illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...