Kövesse Facebook oldalunkat!

Az orvosok a végsőkig küzdöttek Vlagyimir Zsirinovszkij orosz ultranacionalista politikus életéért, minden lehetséges orvosi ellátást megadva – adta hírül a RIA-Novosztyi hírügynökség az orosz egészségügyi minisztérium sajtószolgálatára hiatkozva.

Súlyos és hosszan tartó betegség után 76 éves korában meghalt egy ismert politikus, közéleti személyiség, Vlagyimir Volfovics Zsirinovszkij. Vezető szakemberek, orvosok a végsőkig küzdöttek az életéért, minden lehetséges orvosi ellátást megadva ebben a helyzetben – olvasható a közleményben. Az Egészségügyi Minisztérium részvétét fejezi ki Zsirinovszkij hozzátartozóinak és kollégáinak.

A 75 éves pártvezetőt – akit állítólag az omikron változata fertőzött meg – február 2-án szállították kórházba; Zsirinovszkij hét oltást kapott, de úgy tűnik hiába.

Vlagyimir Zsirinovszkij orosz politikus 1946. április 25-én született Alma-Atában. A Moszkvai Állami Egyetem Keleti Nyelvek Intézetében (ma Ázsiai és Afrikai Országok Intézete) és a Moszkvai Állami Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát. Az 1990-es évek fordulóján létrehozta a Liberális Demokrata Pártot, amelynek egész életében a vezetője maradt.

A politikus a nem szokványos kezdeményezésekről volt híres: a többnejűség legalizálásától a zsenik klónozásáig. 

Élete során több mint 500 könyvet adott ki, köztük száz kötetet saját műveiből, „Politikai klasszikusok” címmel.

Éles kritikáiról volt ismert

Zsirinovszkij szerint 2021. szilveszterének éjszakáján az orosz hadseregnek le kellett volna bombáznia Ukrajnát. Állítólag úgy nyilatkozott, hogy amennyiben ő lenne az elnök, akkor december 31-e éjszakáján hajtana végre egy ilyen támadást, hajnali 4-kor vagy 5-kor, amikor mindenki részeg.

A szélsőséges politikus még 2014-ben azzal vádolta meg Európát, hogy konfliktusokat kelt Oroszországgal. Az ottani piac megszerzése miatt először az 1917-es októberi forradalmat készítette elő, utána a Szovjetuniót buktatta meg. „Most pedig tönkreteszitek ezt a piacot” – folytatta, s egyebek között Oroszország feletti repülési tilalommal fenyegetőzött.

Lengyelországnak többször is megmondta a magáét: a lengyeleket a második világháború fő kiváltójának minősítette: A lengyel politika nélkül nem lenne hitleri Németország – hangoztatta. Azt tanácsolta a lengyeleknek, hogy az ország lépjen ki az Európai Unióból és a NATO-ból, csatlakozzon Oroszországhoz és az orosz nyelvet tegye második hivatalos nyelvévé.

Zsirinovszkij korábban azzal is megfenyegette Lengyelországot, hogy a következő „nagy háború” kitörése esetén semmi sem marad belőle, mert azon országok egyike, ahol – mint mondta – NATO-támaszpontok vannak.

Teljesen elégetjük ezeket az országokat – mondta, a balti országokat is megemlítve.

Ezt követően mindenesetre megnyugtatóan megjegyezte: „szeretjük Lengyelországot, nem kívánjuk vesztét”. 

Joe Biden amerikai elnök megválasztása előtt atomháborút vizionált arra az esetre, ha mégsem Donald Trump-ot választanák meg elnöknek.

Végső roham Délre

Zsironovszkij Végső roham Délre című művében publikált doktrináját állítólag Putyin elkezdte megvalósítani. „Az orosz kijárat megszerzése az Indiai- és a Földközi-tengerre az orosz nemzet megmentésének kulcsa” – Zsirinovszkij szerint ez lesz a világ utolsó felosztása, amit sokkterápia-szerűen, váratlanul, gyorsan és hatékonyan kellene végrehajtani. Ennek révén Oroszország bebetonozná magát a Balti-tenger, a Fekete-tenger és az Indiai-óceán partjain és nyugodt szomszédokkal venné körül magát. Az orosz rubel uralma pedig biztosítaná a stabilitást mind Oroszország, mind pedig a világ számára – vizionálta Zsirinovszkij.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...