Kövesse Facebook oldalunkat!

Lezárult a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésű tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam, a középiskolásoknak és tanáraiknak szóló versenyt a diákok közül a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium versenyzője, a tanároknál a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum oktatója nyerte – közölte a BÉT szerdán az MTI-vel.

A március 7. és április 1. között zajló online tőzsdejátékon a részt vevő játékosok 18 kereskedési napon tehették próbára befektetési érzéküket és tőzsdei tudásukat.

A versenyen 964 középiskolás vett részt, akiknek kétmillió forintnyi virtuális tőke állt rendelkezésére. A kereskedést valós időben, a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett kibocsátóinak részvénypapírjaival bonyolíthatták az indulók. Ezen felül a versenyzőknek minden nap lehetőségük nyílt plusz pontokért egy három kérdésből álló kvíz megválaszolására.

A legeredményesebb versenyzők a BÉT jóvoltából értékes nyereményekkel gazdagodhattak. Példaként említették, hogy az első helyezettet a BÉT Kindle e-book olvasóval jutalmazta.

A Pénziránytű Alapítvány szintén nagy értékű nyereményeket ajánlott fel a nyerteseknek: a legnagyobb értékű portfólióval rendelkező, Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző 3-3 diák és tanár fejenként 40 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványt vihetett haza. A legtöbb aktív versenyzőt felvonultató három oktatási intézmény is egyenként 120 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványban részesült – olvasható a BÉT közleményében.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...