Vlagyimir Csizsov, az Európai Unió állandó képviselője
Kövesse Facebook oldalunkat!

Az orosz energiahordozókkal kapcsolatos helyzet kormányválságokhoz vezethet az európai országokban – mondta Vlagyimir Csizsov, az Európai Unió állandó képviselője a Rosszija 24 tévécsatorna adásában – adta hírül a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség.

Szerinte Európának át kell térnie a rubelfizetésre, bármit is ígér, Joe Biden amerikai elnök .

A maximum, amit az Egyesült Államok tud ajánlani, nagyjából 15 milliárd köbméter cseppfolyósított gáz – ez körülbelül 10%-a annak, amit Oroszország szállít az EU-ba. 10% százalék, ahogy Önök is tudják, egy meglehetősen csekély rész.

– mondta Csizsov.

Csizsov megjegyezte, hogy a következő napokban az orosz hatóságok tisztázni fogják a gáz és olaj rubelben történő fizetésének mechanizmusát.

Nem látok itt kritikus helyzetet, és az orosz energiahordozók elhagyása szerintem bizonyos értelemben öngyilkosság lenne ebben a szakaszban az uniós országok számára.

– mondta az állandó képviselő.

Csizsov „kezdetlegesnek” és „érzelmektől túlfűtöttnek” nevezte az Európai Unió reakcióját a rubelre történő átváltásáról szóló nyilatkozatra. Véleménye szerint ez egyfajta sokk volt Európának, elkedvetlenítette mind a politikusokat, mind az energiacégeket.

Ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy most mindenki azon töri a fejét, hogy hol lehet rubelt szerezni? 

– tette hozzá Csizsov.

Csizsov hangsúlyozta, hogy Moszkva nem akarja elzárni a csapokat, éppen ellenkezőleg, javaslatot kíván tenni az euró átutalására és rubelre váltására. Ám ha az európai országok viselkedésükkel rákényszerítik a Gazpromot a szelep elzárására, akkor már csak a tavaszi felmelegedésben bízhatnak, valamint abban, hogy jövő télre ez a probléma megoldódik – zárta gondolatait az állandó képviselő.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...