Kövesse Facebook oldalunkat!

Oroszország március 14-től betiltja az Instagramot. Mivel az Instagram vezetése a nemzetközi joggal ellentétesen – először a történelemben – megengedi az erőszakra való felhívást az orosz nép ellen, ezért a Legfőbb Ügyészség úgy döntött, hogy betiltja a közösségi hálózatot Oroszországban. Az orosz internetfelhasználókat a Roszkomnadzor külön emailben értesíti – írta a RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökség. 

Mivel Oroszország olyan ország, amely saját versenyképes internetes platformokkal rendelkezik, beleértve a VK és az Odnoklassniki közösségi hálózatokat, több tízmillió felhasználó lefedettségével, reméljük, hogy az átállása ezekre az internetes platformokra gyorsan megtörténik.

– írták a felhasználóknak szóló üzenetben.

A Meta az ukrajnai események fényében ideiglenesen feloldotta az orosz hadsereg elleni erőszakos felhívások tilalmát (az Orosz Föderáció polgári lakossága ellen azonban nem) a Facebook és az Instagram közösségi oldalakon – jelezte Andy Stone, a cég sajtótitkára korábban.

A Reuters szerint az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a felhasználók Putyin elnök és Alekszandr Lukasenko halálát kívánják.

Oroszország álláspontja szerint emberek egy csoportja vagy egy nemzet elleni erőszakra való felhívás “népirtás”, amelyet az ENSZ 1948-ban elfogadott, népirtás megelőzéséről és büntetéséről szóló egyezménye tilt. Oroszország emlékeztet, hogy ez az egyezmény a II. világháborút követően a Nürnbergi Törvényszék által a náci bűnözőkről összegyűjtött bizonyítékokon alapszik.

A Roszkomnadzor március 14-én éjféltől tiltja a szolgáltatást Oroszországban, a felhasználóknak eddig van idejük, hogy fényképeiket és egyéb adatiakat más platformokra exportálják. 

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...