Kövesse Facebook oldalunkat!

Változik a Magyar Bankholding Zrt. közvetett tulajdonosi szerkezete, a Magyar Nemzeti Bank két erre irányuló tranzakcióhoz adta meg az engedélyt.

A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt., az Aurum Magántőkealap alapkezelője pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az MNB engedélyezte az AURUM Magántőkealap számára banki részesedések megszerzését.

Az AURUM Magántőkealap így a közvetlen tulajdonába álló Magyar Takarék Holding Zrt.-ben közvetett minősített befolyást szerezhet, és ezzel együtt 12,56 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jut a Magyar Bankholding Zrt. („Bankholding”) irányításában – ismertették.

A tranzakció további részleteit üzleti titokként kezelik. A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra – tették hozzá.

Az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő ZRT. szintén közleményben tájékoztatott arról, miszerint az MNB engedélyezte a GLOBAL ALFA Magántőkealap számára, hogy a közvetlen tulajdonába álló Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaságban közvetett minősített befolyást szerezzen, ezzel együtt 25,13 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jusson a Magyar Bankholding Zrt. irányításában.

A tranzakció további részletei üzleti titoknak minősülnek.

A GLOBAL ALFA Magántőkealap alapkezelője az OPUS Global Befektetési Alapkezelő Zrt., amely befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele szintén nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra.

A két adásvétellel a Bankholding közvetlen tulajdonosi szerkezete nem változik, a korábbihoz képest változatlan formában működik tovább – hangsúlyozták mindkét közleményben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...