Kövesse Facebook oldalunkat!

A jegybanki alapkamat emelése után a nagybankok kétharmada júliusra megemelte 10 éves kamatperiódusú lakáshiteleinek kamatát – közölte a Bankmonitor.hu az MTI-vel hétfőn.

A portál számításai szerint ugyanakkor a drágulás nem jelentős:

Átlagosan 0,22 százalékponttal magasabb júliustól a THM értéke egy 20 millió forintos, 10 éves kamatperiódusú lakáshitelnek.

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora szerint 20 éves futamidő esetén ez 2300 forint növekedést jelentene a törlesztőrészletekben.

Ez még nem a vége?

A portál szerint kérdés azonban, hogy ezzel befejeződött-e a hitelek áremelkedése. A Bankmonitor szakértőinek véleménye szerint a kamatemelés csekély mértéke miatt érdemben nem befolyásolja a hitelpiacot. Ugyanakkor:

A jegybanki alapkamat újabb emelése a kölcsönök tovább drágulásához vezethet.

Márpedig a jegybank kamatemelési ciklusba kezdett, így a drágulás szakértők szerint borítékolható – közölték.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...