Kövesse Facebook oldalunkat!

A Dunántúlon több, a Dunától keletre kevesebb gomolyfelhő lesz az égen, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon ígérkezik. Néhány helyen futó zápor előfordulhat. A derült, fátyolfelhős éjszakát szinte felhőtlen nappal követi, legfeljebb keleten jelenhet meg az égen kevés gomolyfelhő.

A Dunántúlon néhol hétfőn az északi, északnyugati, kedden pedig a déli szél élénkülhet meg.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 34 fok között várható.

A Kárpát-medence fölé holnap estig jóval melegebb, száraz légtömeg áramlik.

Időjárási helyzet Európában

  • A Brit-szigetektől egészen a Kárpát-medencéig egy záródott (okkludált) front felhőzete húzódik. Szlovénia térségében a fronton egy peremhullám képződött, amelyből arrafelé jelentős – 20-70 mm – csapadék hullott.
  • Franciaország északi része fölé egy másik frontrendszer melegfrontja nyúlik be, ott is csapadékosra fordult az idő.
  • A Fekete-tenger környékén örvénylő sekély ciklonális mezőben záporok, zivatarok alakulnak ki néhol felhőszakadás kíséretében.
  • Másutt ugyanakkor döntően napos, csapadékmentes az idő. Kontinensünk nagyobb részén 30 fok alatt alakul a csúcsérték, ugyanakkor az Ibériai-félsziget délkeleti tájain 37, 40 fokos forróság van.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...