Kövesse Facebook oldalunkat!

Magyarország nem engedélyezi az osztrák VIG biztosító társaságnak az Aegon biztosító magyarországi érdekeltéségeinek átvételét – jelentette be a Vienna Insurance Group AG szerdán honlapján, a magyar Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva.

A közlemény szerint a VIG az idén január óta folytat konstruktív egyeztetéseket a magyar hatóságokkal az átvétel ügyében, és a nemleges döntésről kapott tájékoztatás „nem áll összhangban a tárgyalások eddigi menetével”.

KORÁBBAN ÍRTUK

  • A VIG (Vienna Insurance Group) tavaly novemberben jelentette be, hogy megveszi a holland Aegon biztosító közép- és kelet-európai részlegét.
  • A tőzsdén is jegyzett osztrák cég közölte azt is, hogy a vételár 830 millió euró, a tranzakció véglegesítése 2021 második felévére várható.
  • Akkor hozzátették, hogy az osztrák cég ezzel megszerzi az Aegon biztosítási üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban.

A társaság megvételével a VIG piacvezető pozíciót érhet el Közép- és-Kelet-Európában, és Magyarországon az első helyre kerülhetne a biztosítási piacon.

A biztosítási díjak nagyságrendje ebben a négy országban 2019-ben elérte a 600 millió eurót 50 millió euró nettó eredmény mellett.

Az Aegon Magyarország akkori közleményében leszögezte, hogy a tulajdonosváltás nem érinti az Aegon ügyfeleit, csupán az Aegon Magyarország a jövőben a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működne.

Azt is közölték, hogy adásvételhez a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyása kell.

A bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) 30 országban van jelen, a régió legnagyobb biztosítási csoportjaként kínál szolgáltatást.

Nyitókép: Pintér Sándor, Belügyminiszter / MTI Archív felvétel.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...