Kövesse Facebook oldalunkat!

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe – idehaza sokan Union Biztosító néven ismerhetik a vállalatcsoportot – 2020. november 29-én megállapodást kötött az AEGON csoporttal az AEGON magyar, a román, a lengyel és a török leányvállalatainak megvásárlásáról.

A VIG ezzel átveszi ezekben az országokban az AEGON nem-életbiztosítási és életbiztosítási üzletágát, a nyugdíjpénztárait, a vagyonkezelési tevékenységét ill. a szolgáltató vállalatokat, melyek kiválóan illeszkednek a VIG meglévő portfóliójához. A vételi összeg 830 millió euro.

A tranzakció feltétele a szükséges felügyeleti ill. versenyjogi engedélyek megszerzése. A tranzakció lezárására várhatóan 2021 második félévében kerül sor.

A fent nevezett vállalatok megvásárlásával a VIG tovább erősíti vezető szerepét Közép-Kelet Európában, Magyarországon a tranzakció révén a legnagyobb piaci szereplővé válik.

KORÁBBAN ÍRTUK

Ezen felül a VIG bővíti is tevékenységi körét a régióban, egyrészt a nyugdíjpénztári üzletágban ill. Törökországban először az életbiztosítási üzletágba is belép. A négy országban a díjbevétel volumen 2019-ben átszámítva 600 millió euro-t, a nettó eredmény pedig kb. 50 millió euro-t tett ki.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...