Kövesse Facebook oldalunkat!

A szerda esti, éjszakai órákban a nyugati és a középső tájakon is vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, számottevő csapadék nem várható. Az ország keleti felében végig derült, illetve gyengén felhős idő valószínű.

Csütörtökön a középső területeken még eleinte felhős lesz az ég, majd az ország nagy részében gomolyfelhő-képződésre kell készülni, csapadék azonban csak elvétve fordulhat elő gyenge zápor formájában. Az északi, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Csütörtökön a Tiszántúlon élénkülhet meg időnként az északnyugati szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és +3 fok között várható, de a derült, szélcsendes fagyzugokban néhány fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 16 fok között változik.

Időjárási helyzet Európában

  • Nyugat-Európában egy anticiklon fejti ki hatását, amely egyre keletebbre helyeződik. Területén általában napos, csapadékmentes időjárás jellemző, az Ibériai-félszigeten többfelé 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
  • Azonban egy Izlandtól keletre levő ciklon hidegfrontja Skandináviában, valamint a Brit-szigetek térségében erősen felhős, borult időt eredményez, és többfelé fordul elő eső, zápor, előbbi területen havazás is. A front mögött észak felől hidegebb léghullámok érik el az előbb említett térségeket.
  • A tőlünk keletre örvénylő hidegcsepp felhőzete a Kárpát-medencében és a Balkánon sokfelé zavarja a napsütést és néhol zápor, havas eső zápor, a magasabban fekvő helyeken hózápor is előfordul.
  • A Kárpát-medence időjárására csütörtök éjfélig a fent említett anticiklon lesz egyre inkább befolyással, így holnap gomolyfelhős, ugyanakkor csapadékmentes időre van kilátás, azonban este már egy gyenge melegfront érkezik.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...