Kövesse Facebook oldalunkat!

Nyugat, délnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, este, éjszaka egyre többfelé elered az eső. Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna lassanként kelet felé helyeződik.

Délutántól a nyugati megyékben már csökken a csapadékhajlam, ott helyenként a felhőzet is vékonyodhat. A délkeleti szelet többfelé erős, kezdetben az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként viharos lökések kísérik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 0 és +8 fok között alakul, északkeleten azonban néhol gyenge fagy is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 4 és 12 fok között várható, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghidegebb idő.

Egy frontrendszer hétfő estig a Kárpát-medence fölé húzódik nyugat, délnyugat felől, hatására fokozatosan mindenütt beborul az ég, és éjszakától sokfelé számíthatunk csapadékra.

Időjárási helyzet Európában

  • Kontinensünk nyugati felén hatalmas kiterjedésű, többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszere kelet felé halad.Ennek mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé hull csapadék: nagyrészt eső, de Skandináviában a havazás a jellemző, és az Alpok térségében is jelentős mennyiségű hó hullott az elmúlt 24 órában. A frontzóna előtt erőteljes déli áramlás alakult ki, amely igen enyhe légtömeget szállít Európa középső területei, így a Kárpát-medence fölé is.
  • A Kelet-európai-síkságon anticiklon hatására csendes az idő, de néhol tartósan megmarad napközben is a köd, illetve a rétegfelhőzet, arrafelé egyébként nem egy helyen napközben is fagy. 

Nyitókép: Pexel/Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...