Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület 2019. szeptember 29-én, vasárnap tartotta a „Minden Nő Számít!” rendezvényét, amely a Magyar Tudományos Akadémián tartott szakmai programokat követően a hagyományos, figyelemfelhívó Rózsaszín Lánchídi Sétával zárut.

2002 óta van Hídséta

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület 2002 óta szervezi a Hídsétát és az azt megelőző konferenciákat.

  • A Lánchidat a kezdetektől azért világítják meg rózsaszínre, a mellrák elleni küzdelem színére, hogy felhívják a társadalom figyelmét a mellrák betegségre
  • A konferenciákat pedig azért szervezik, hogy legyen olyan fórum, ahol hétköznapi nyelven lehet meghallgatni tudományos tartalmú előadásokat a betegséggel kapcsolatosan.

ELŐZMÉNYEK

Akár az egészségbiztosítás része is lehet a mellrákot felismerő magyar IT fejlesztés

Harmadik helyezést ért el a mellrák felismerését segítő fejlesztésével a rientiQ Biotechnologies csapata a Microsoft Imagine Cup részeként meghirdetett Big Idea Challenge nevű megmérettetésén.

Tizenhét évvel ezelőtt még sokkal kevesebbet tudtunk a mellrákról

Tabu volt, nem beszéltünk róla, és azt gondoltuk, hogy „velünk ez úgysem fordulhat elő”. Az állami szűrőprogramnak, az aktivistáknak, a különböző mellrákkal foglalkozó szervezeteknek, a civilszervezeteket segítő szakembereknek, a támogató cégeknek köszönhetően most már nem tabu.

Azért szervezzük ezeket a rendezvényeket, hogy a média segítségével minél több magyar nőt elérjünk az információ erejével azért, hogy az emlőráktól való rettegés helyét az optimistán racionális gondolkozásra épülő, az elérhető eszközöket helyesen használó viselkedés foglalja el mind az egészséges, mind a már daganattal élő nők gondolkodásában.

– mondta Dr. Vass László, az Egyesület elnöke.

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület sétájának résztvevői a rózsaszín színekkel megvilágított Lánchídon | Fotó: MTI/Mónus Márton

A rendezvény a dráma eszközével nyitott

Az orvos-beteg kommunikációról írott színdarab volt látható. Később a szűrésekkel és a mellrák témájával kapcsolatos előadásokat lehetett meghallgatni az Akadémia Dísztermében, illetve az étkezésről, a mesterséges intelligenciáról valamint a kontrollvizsgálatok protokolljáról. Visszajelzést hallhattunk a betegektől, bemutatják az idei példaképet és átadják a Körtvélyes Éva Újságírói Díjat.

ELŐZMÉNYEK

A mellrák szűrésének fontosságára hívták fel a figyelmet a lánchídi sétán

A "Minden nő számít!" jelmondattal megrendezett séta célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálat fontosságára és az egészséges életvitelre.

Rózsaszínbe öltözött a Dunapart

A Hídsétához az Akadémia előtti téren gyülekeztek, ahol óriási graffiti falat festettek ki közösen a programon résztvevők. A Lánchíddal együtt naplementekor rózsaszínbe öltözött a Szabadság szobor és a Gellért hegyi vízesés is.

Számít az az egy nő. Minden nő számít. A rákkutatás tudománya lenyűgöző mindaddig, amíg a betegség feltérképezéséről és a kezelések komplexitásáról szól. De a mellrák orvosi valósága (…) folyamatos kihívások elé állítja a tudományos gondolatot. Nincs olyan szövettan, ami ki tudná mutatni a veszteséget, vagy olyan mammográfiás felvétel, ami megmutatja az emberi szenvedést (…). Felvilágosítás és hozzáférés. Végül mindig ez a két tényező az, ami számít (…).

– Nancy G. Brinker

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...