A “Minden nő számít!” jelmondattal megrendezett séta célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálat fontosságára és az egészséges életvitelre. A sétán részt vett többek között Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár, Jó Mariann, az egyesület alelnöke, Bánfi Ildikó, a Holnapom Egyesület elnöke, mellráktúlélő és Pataki Ági filmproducer is.

Az egyesület az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: évente csaknem 8500 embert diagnosztizálnak Magyarországon a betegséggel, élete során minden 8-9. nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás.

A séta előtt szabadtéri programokkal, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel várták az érdeklődőket.

Délután a Magyar Tudományos Akadémián a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián arról hallhattak az érdeklődők, hogy mit érdemes tudni a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, valamint arról, hogyan függ össze a testmozgás és az étrend az egészséggel.

Ez is érdekelheti:

Nyitókép: MTI

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...