Ötmillió forinttal támogatja az Aegon Magyarország az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) lovas tagozatának pályázati úton kiválasztott egyesületeit, amelyek egyre inkább kiveszik a részüket a vidéki Magyarország védelméből.

Az OPSZ kötelékében jelenleg ezer lovas polgárőr teljesít bűnmegelőző szolgálatot, akik mintegy 850 lóval járják azokat a külkerületeket, ahová a gépkocsis járőrök csak ritkán jutnak el. A lakóövezetek mellett nagy figyelmet fordítanak az üdülő-övezetekben található lakóingatlanok tulajdonosainak vagyonvédelmére is.

Ez a bűnmegelőzési tevékenység megegyezik az Aegon Magyarország elképzeléseivel is.

„Legnagyobb hazai lakásbiztosítóként az Aegon közel 1 milliárd forintot fizetett ki betöréses lopásokra az elmúlt évben, de ez az összeg közel 10 százalékos csökkenést mutat a polgárőrség és a rendőrség preventív munkájának köszönhetően”

– mondta Drevenka Edit PR igazgató a Budai várban, ahol ünnepélyes keretek között adta át a támogatást jelképező csekket az OPSZ elnökhelyettesének.

„A polgárőrséget másfél évtizede elkötelezetten támogató Aegon Magyarország segítségével lehetőségünk nyílik olyan mértékű anyagi forrásokkal felvértezni a lovas szolgálatot, amennyit annak aktivitása és töretlenül növekvő létszáma megkövetel”

– fogalmazott Dr. Fekecs Dénes, az OPSZ elnökhelyettese.

A támogatást 75, pályázati úton kiválasztott lovas egyesület kapja. Az Aegon Magyarország támogatását az OPSZ részben a szükséges formaruhák beszerzésére, részben pedig kiegészítő felszerelésekre szánja, még hatékonyabbá téve a lovas szolgálat működését.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...