Szombaton is sok napsütésre, általában kevés felhőre számíthatunk. Az éjszakát követően hajnalra a Dunántúl egyes részein párássá válhat a levegő. Érdemi csapadék nem lesz, legfeljebb péntek estig alakulhat ki északkeleten egy-egy jelentéktelen zápor. 

Korábban írtuk: A PANNON-SAFE story: Húsz éves lett az egyik legrégibb biztosítási alkuszcég Magyarországon

A pénteki északi szél fokozatosan legyengül, szombatra pedig déliesre fordul, és a Kisalföldön megélénkül.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél 1-2 fokkal hidegebb, a Balaton-parton kissé melegebb lesz a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 22 fok között várható.

Európa időjárása

Európa nagy részét egy anticiklon uralja, emiatt a kontinens belső területein nyugodt, felhőtlen, de az átlagosnál hidegebb idő a jellemző.

  • A hideg térnyerését jól mutatja, hogy Közép-Európában már egyre többfelé megjelennek a hajnali fagyok. A hőmérséklet eloszlása egyébként közelítőleg zonális – a mediterrán térségben még késő nyári csúcsértékeket tapasztalhatunk, de az északi országokban már napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet.
  • Mozgalmasabb légköri helyzettel jelenleg csak az Ibériai-félszigeten és a Balkán keleti részén találkozhatunk, arrafelé felhős, csapadékos az idő, Spanyolországban az intenzív zivatarokat jégesők is kísérték.
  • Hazánk időjárását a következő másfél napban egyre inkább az említett anticiklon határozza meg, nyugodt, száraz idő várható.

Érdekesség: Lesújtó az okostelefonos diabétesz alkalmazások színvonala

Nyitókép: Pexels.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...