Kövesse Facebook oldalunkat!

A BÁV tavaszi árverésének leghosszabb licitharcát egy 19. századi bécsi biedermeier váza hozta el, amely végül 12-szeres áron, 1,47 millió forintért kelt el. Jelentős áremelkedést értek el a brilles és színes drágaköves ékszerek is, elsősorban az eljegyzésre szánt szolitergyűrűk. A képzőművészeti anyag sztárja Albrecht Dürer Szent Katalin mártíromságát ábrázoló fametszete volt, amely végül 295 ezer forintért talált új gyűjteményre.

A tavaszi aukción a legnagyobb érdeklődés az ékszereket övezte

A leginkább keresett darabok, az eljegyzési szezon közeledtével a nagyobb brillel ékített szolitergyűrűk voltak, így sokán szálltak harcba egy 0,6 karátos briliánssal ékített aranygyűrűért, amely végül háromszoros áron, 369 ezer forintért kelt el. Hasonlóan élénk érdeklődés övezte a színes drágaköves ékszereket, ezek közül is főleg a smaragdok számítottak népszerűnek. Egy 7 smaragddal és egy rubinnal ékített nagyméretű, extravagáns gyűrű háromszoros áremelkedéssel 221 ezer forintos árat ért el. Sokan licitáltak a korabeli art deco ékszerekre is, és a mára már statement ékszereknek számító ötvösékszerek is igen kedveltek voltak.

Képek, festmények

Az aukció képzőművészeti anyagának szenzációja Albrecht Dürer Szent Katalin mártíromságátábrázoló fametszetének egy eredeti dúcról készült 18. századi utólagos levonata volt. A lenyűgöző alkotás a Zichy Gyűjteményt gazdagította, és a Szépművészeti Múzeum bírálatával került árverésre, a ritka alkotás végül 295 ezer forintért talált új gyűjteményre.  Az utóbbi árverések egyik legkeresettebb alkotója Boromisza Tibor, most Halászok című alkotása több mint kétszeres áron, 656 ezer forintért kelt el. Bár lassan már a tavaszt köszönthetjük, a legtöbben mégis Cserepes István Korcsolyázók című művére licitáltak a festmények közül, amely végül több mint ötszörös áron,209 ezer forintért talált vevőre. A városligeti jégpálya mellett más budapesti életképek is jól szerepeltek, így pl. Berkes Antal utcarészletét is sokan szerették volna magukénak tudni. Keresettek voltak a női portrék is, Jándi Dávid Sárga blúzos lánya 393 ezer forintért talált új otthonra, és Szász Endre alkotásaira is sokan licitáltak.

Ezüsttárgyak

Az asztali ezüsttárgyak közül leginkább a gasztró különlegességeket keresték a vásárlók, ezek közül is a kis értékű, de mutatós, ma is hasznos tárgyak voltak kelendőek. A legtöbben a 19. századi porcukorhintőre, tortalapátokra, teás- és mokkáskanál készletekre licitáltak. Minden bizonnyal a húsvéti asztal díszei lesznek a tegnap elkelt kínálótálak és tálcák, valamint egy szecessziós vajtartó és egy ötszörös áron elkelt ezüstcsengő is.

A lehgosszabb loicit

Az árverés leghosszabb licitharcát egy 19. századi bécsi biedermeier kratérváza hozta el, amely végül 12-szeres áron, 1,47 millió forintért kelt el. A műtárgyak közül a Zsolnay kerámiák voltak a legnépszerűbben, ezek közül kettő, a 80-as években készült tulipánvázát 180 és 221 ezer forintért adták el. Sokan érdeklődtek a különlegességnek számító 20. század eleji, eredeti csomagolásában fennmaradt építőkockák, illetve az amerikai szecessziós pénztárgép iránt is, ez utóbbi 233 ezer forintért kelt el.

Az árverési szezon a 74. Művészeti aukcióval folytatódik, amelyet május 14-15-én rendeznek meg a MOM Kulturális Központban. További információk: www.bav.hu/aukcio

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...