Kövesse Facebook oldalunkat!

Történetének legmagasabb tagdíjbevételét, összesen 9,348 milliárd forint egyéni befizetést könyvelhetett el az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár tavaly, ez 10,34 százalékos növekedést jelent a korábbi év eredményéhez képest. Az önkéntes nyugdíjpénztári piac második legnagyobb szereplője leendő pénztártagjai számára a továbbiakban is költségmentes, kedvező tagdíjfelosztással ösztönzi a tudatos öngondoskodást.

Jelentősen növekedtek az eseti befizetések

Az Allianz rekorderedményében jelentős szerepe volt annak is, hogy a pénztártagok eseti befizetései megnövekedtek 2018 utolsó negyedévében, mivel az ügyfelek akár 150 ezer forint adó-visszatérítést is kaphattak az államtól december 28-ig történt befizetéseik után. A tavalyi év utolsó negyedévében beérkezett befizetések összege így több mint a duplájára, azaz 4,14 milliárd forintra emelkedett 2018 harmadik negyedévéhez képest, és jelentősen meghaladta 2017. utolsó negyedév tagi befizetéseit.

Piaci pozíciónk azáltal is erősödött, hogy tavaly július 1-jén a CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba, így a taglétszámunk 4500 fővel, míg a tagok megtakarítása 7 milliárd forinttal bővültek.

– mondta Dr. Kravalik Gábor az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A pénztár jelenleg 182 ezer tagot számlál, a kezelt vagyon pedig eléri a 198 milliárd forintot.

Aktívak voltak a női pénztártagok, különösen az Annák

Az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár adatai azt mutatják, hogy a női pénztártagok 2018-ban valamelyest aktívabbak voltak és 11,47 százalékkal emelték tagdíjbefizetéseiket szemben a férfiakkal, akik 9,40 százalékkal többet fizettek 2018-ban.

Érdekes adat az is, hogy a teljes tagságot tekintve az Anna keresztnevű női tagok érték el tavaly a legmagasabb átlagos befizetett tagdíjat.

  • Országos szinten Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Somogy megyében növekedtek a legnagyobb mértékben a tagdíjbefizetések.
  • Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyékben élő pénztártagok voltak a legkevésbé aktívak.
  • Továbbra is jellemző tendencia, hogy a nyugdíj előtt álló korosztály fizeti be a magasabb összegű tagdíjakat
  • A 30 év alattiak passzívnak tekinthetőek tagdíjfizetés szempontjából, hiszen ők az egyéni tagdíjak alig 1,3 százalékát fizették.

Elengedik a belépési díjat

Az újonnan belépő tagoknak, illetve azoknak, akik más pénztártól lépnek át az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba, a Pénztár – az országos, nyílt nagy létszámú nyugdíjpénztárak közt egyedüliként, – továbbra is elengedi a több ezer forintos belépési díjat, ezzel is ösztönözve az öngondoskodást.

További információ az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárrólhttps://www.allianz.hu/hu/penztarak/onkentes-nyugdijpenztar.html/

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...