Kövesse Facebook oldalunkat!

A tavalyi éves díjbevétel 25,832 milliárd forint lett – áll a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. negyedik negyedéves tőzsdei gyorsjelentésében.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közzétette a nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését a 2018 negyedik negyedéves pénzügyi adatokkal.

A csoportszintű adózott eredmény 2,106 milliárd forint nyereség. A 2017-es év négy negyedévében elért adózott eredménnyel összehasonlítva – amennyiben az akkori eredményből kiszűrjük az egyszeri (akvizíciós, értékesítésre tartott eszközök eredményéből és a kamatozó részvények ráfordításaiból származó) hatásokat – az akkori csoportszintű 349 millió Ft-os adózott eredményéhez képest a 2018-as adózott eredmény növekedése 1,757 milliárd forint.

  • A 2018-as teljes átfogó jövedelem 1,061 milliárd forint nyereség lett.
  • A biztosítási díjbevétel 25,832 milliárd forintot ért el.
  • Az élet szegmensben az új szerzés 3,212 milliárd forint volt, ezen belül a hagyományos és csoportos életbiztosítások értékesítése 53%-kal emelkedett a megelőző évhez képest.
  • A CIG Pannónia saját tőkéje a 2017. év végi 9,015 milliárd forintról 17,442 milliárd forintra, vagyis 93 százalékkal nőtt 2018-ban.

A CIG Pannónia életbiztosítási üzletágának Szolvencia II szerinti tőkemegfelelése 346 százalék, míg a nem-életbiztosítási üzletág tőkemegfelelése 183 százalék, így teljesítik a Felügyelet által minimálisan elvárt 150%-os tőkemegfelelési szintet.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...