Kövesse Facebook oldalunkat!

A biztosítási tanácsadók napi munkájának sikere múlik azon, hogy mennyire felkészültek, mennyire tartanak lépést a piaccal, a termékekkel és a különféle értékesítési technikákkal. Az élethosszig tartó tanulás a biztosítási szakmában mindennapos dologgá vált, mivel az új élethelyzetek új kockázatokat teremtenek, amikre új termékeket kell fejleszteni. Az új termékeket pedig el is kell tudni adni az ügyfeleknek, tanulásra viszont egyre kevesebb idő jut – így az online e-learning alapú képzési megoldások kiváló lehetőséget teremtenek. A Biztosító Magazin ezúttal Varga Krisztiánt kérdezte a WEBPIARE új WP5 Biztosítási Képzés nevű online képzési rendszeréről.

Milyen alapelvek szerint működik a WEBPIARE online képzési rendszere?

A WEBPIARE legújabb online képzési rendszerét a 2017. évi CXLV. törvény, az 5/2015 MNB ajánlás és BIT alapján hoztuk létre a felnőttképzési alapelvek figyelembevételével. Az általunk fejlesztett online képzési rendszer egyik jellemzője, hogy segíti az öngerjesztő tanulást. A tréningek során a gyakorlatban rögtön használható ismeretanyagokat adunk át, amelyek alkalmazásával az üzletkötő motiválttá válik a folyamatos tanulásra. Online képzési rendszerünk fontos célja továbbá az érdeklődés növelése: minél többet tudnak meg a képzésben résztvevők valamiről, annál érdekesebbnek tartják, ha valami újat tudnak meg róla. Ezzel együtt azt is megtanulják, hogy melyik információt, hol találják meg.

Ezek szerint megfelel a törvényi előírásoknak?

Az összes releváns törvényt és ajánlást figyelembe véve készítettük el a rendszereinket. Ez a rendszereink alapja, így a WP5 Biztosítási Képzés rendszernek is.

Sokan tartanak az online képzési rendszerektől, mert vitatják az eredményességet, önök ezt hogyan oldották meg?

Az online képzés során a képzésben résztvevő kolléga – a kellő időben és módonvisszacsatolást kap az elért eredményeiről. Az üzletkötő maga dönti el, hogy mikor tud foglalkozni az önképzéssel, a rendszer megadja neki a kellő szabadságot, de elvárásokat is támaszt. A képzés során figyelembe vesszük a rendelkezésre álló kevés időt, és igazodunk az üzletkötők lehetőségeihez. A WP5 képzési rendszerben nem alapozunk teljesítménykényszerre, vagy versenykényszerre. Igyekszünk játékos módon, lényegre törően igazodni a szakma sajátosságaihoz, és elvárásaihoz. Az oktatás során fontosnak tarjuk az érdeklődést és építünk is rá: a résztvevők visszajelzései egyébként utólag könnyedén beépíthetők a képzési folyamatokba.

WP5 Biztosítási Képzés – A WEBPIARE online képzési rendszere | Fotó: WEBPIARE.

Milyen típusú tréningek közül válogathatnak az érdeklődők a WEBPIARE képzési rendszerében?

Közel 100 különböző biztosítási termékre és módozatra van saját készítésű képzési anyagunk és tesztünk, amit kifejezetten biztosítás-közvetítőknek szánunk. Ezek a képzések a leglényegesebb információkat tartalmazzák – tehát nem máshonnan adaptált, összevissza logikával felépített  anyagokról van szó, amik kezelhetetlen mennyiségű információval vannak teletömve, és nem a biztosítási feltételt tekintjük a képzési anyagnak, bár a feltétel fontos alapja annak.

A képzéseink alapját a módozati képzés adja, amely az adott módozat termékfüggetlen – vagy minden biztosító által alkalmazott – szabályait tartalmazza. Az új termékszintű ismeretek megszerzése során a közvetítő így jobb tud az egyediségekre és a különbségekre összpontosítani. A visszamérés során (feleletválasztásos teszt) minden fontos információra van előre megírt tesztkérdésünk is, aminek a célja az elsajátított ismeretanyag megértésének ellenőrzése.

Hogyan kell elképzelni a WEBPIARE-nál az online képzési folyamatot?

Alapvetően minden módozathoz termékszintű képzéseket kínálunk. Az ismeretanyagok tömören és lényegre törően vannak megfogalmazva, az információkat azonos keretek között adják át. Mivel minden évben, minden ismeretet újra meg kell szerezni, időráfordítás szempontjából ez a képzési forma rendkívül hatékony. Egy új ismeretanyag elsajátítása a tanuló számára akkor a leghatékonyabb, ha problémáról problémára halad, ezáltal nem csak a probléma-megoldásának módszerét ismeri meg, hanem a probléma-felfedezés képessége is megnő, vagyis kevesebbet hibázik.

Hogyan kezelik a biztosítási termékek változását? Változás estén újra kell vizsgázni egy-egy termékből?

A biztosítási termékváltozásoknak az az eredménye, hogy a törvényi elvárást – miszerint az ismereteket naprakészen kell tartani – folyamatosan teljesíteni kell. Ennek érdekében a változásokat és a feltételeket folyamatosan elemezzük. A jelentősebb mértékű, vagy fontos termékváltozás esetén különbözeti vizsgát is lehet tenni.

WP5 Biztosítási Képzés – A WEBPIARE online képzési rendszere | Fotó: WEBPIARE.

Hogyan tudják elérni, hogy a képzésben részt vevők tudása ne csak felületes legyen, hanem mélységi ismereteket is szerezzenek?

Sokan, főleg nem gyakorló szakemberek felvetik, hogy elég csak pár fogalmat megtanulni, és az egyéb információkat, adatokat benne kell hagyni a könyvekben, szoftverekben – mivel azokat később bármikor meg lehet nézni. Ebben a kérdésben a középutat javasoljuk:

  • Ha nem szerzünk ismereteket az adott témában, nem is tudunk problémákat megoldani, hiszen gondolkodás nélkül történik a műveletek végrehajtása. Ugyanakkor az ismeretanyagok hiánya megakadályozza a további ismeretek elsajátítását, így mindenképpen egy adott szinten megreked a szakmai felkészültség.
  • A másik ok, hogy ha nem ismeri az alkalmazó a logikai összefüggéseket, akkor az ellenőrzés utólag történhet csak meg, így a hibák valószínűsége megnő, és jóval egyszerűbb általában egy vagy több hibát megelőzni, mint később kezelni.

Mitől fog az online képzés során megtanult tananyag bennmaradni a fejekben?

Tudományos tény, hogy az egymásra halmozott, egymásra nagyon hasonlító ismeretek kioltják egymást, az újabb hasonló tudás elnyomja a korábban megszerzett és nem eléggé szilárd tudást. A képzés időben ennek megfelelően úgy van felépítve, hogy az előzőleg megszerzett tudás megszilárdítására, illetve a hasonló ismeretanyagok különbségeire nagy hangsúlyt fektet.

A vezetőknek van-e lehetősége arra, hogy nyomon kövessék, hogy a beosztottaik éppen hol tartanak a képzésben?

A vezetőknek megvan az a lehetőségük, hogy ők választhassák ki, hogy a kollégák – egy adott időszakban – mely képzésekben vegyenek részt. A közvetítők eredményeiről – például, hogy a munkatársak milyen energia-ráfordítással, milyen eredményt érnek el – folyamatos visszacsatolást kapnak a rendszerbe fejlesztett listák segítségével. Amennyiben a szakmai vezető igényli, akár ismeretanyag szintjén is szabályozhatja az oktatási folyamatokat, meghatározhat elvárásokat ismeretanyagokra, bővítheti az ismeretanyagot a cég saját elvárásainak megfelelően.

Milyen a szolgáltatásuk rendelkezésre állási ideje?

Az online képzési rendszer működése során kiemelt szerepet szánunk az állandó rendelkezésre állásnak. A segítségnyújtást állandóan képzett szakemberek végzik, akik azonnal reagálnak a küldött problémákra, bár a szerződésben a halasztást nem tűrő hibák kezelésére 4 órás megoldási időt vállalunk, ettől függetlenül az együttműködések pozitív megerősítéseként a problémák 95%-át 8 percen (!!!) belül megoldjuk.

WP5 Biztosítási Képzés – A WEBPIARE online képzési rendszere | Fotó: WEBPIARE.

Hogyan lehet jelentkezni a WP5 Biztosítási képzés rendszerre, ha egy közvetítőcéget vagy biztosítót érdekel?

A https://wp5.hu oldalon lehet jelezni az érdeklődést, vagy az info@webpiare.com e-mail címen.

Milyen eredményeik vannak a szolgáltatási piacon?

A WEBPIARE 15 éve van jelen a biztosítási piacon, több mint 100 alkusz partnerrel dolgozunk együtt, akiknek a nagy része – a bevételei alapján a – TOP 100 magyarországi alkuszcég között van. A biztosítási szerződéskötő rendszerünket 15.000 üzletkötő használja, partnereink – az általunk végrehajtott rengeteg innováció eredményeképpen – együttműködő és rugalmas cégként ismernek minket. Kapcsolatunk a biztositókkal folyamatosan stabil, jószándékú és már több mint egy évtizedre nyúlik vissza,

Terhelhetőség szempontjából pedig akár a havi 250.000 darab új szerződés befogadása sem okoz problémát. vagy 1.000-10.000 új üzletkötő képzése. Arculat tekintetében támogatjuk az egyedi design megoldásokat, a saját design csapatunknak köszönhetően letisztult és könnyen módosítható – személyre szabható megoldásokat kínálunk. Partnereinknek emellett segítünk a hatékony e-mail/sms kampányok lebonyolításában és az igényfelkeltő eszközök programozásában is.

Miben látják a jövőt a biztosítás-közvetítő szakmában?

A rendszerek integrációjában, amely figyelembe veszi a magyarországi sajátosságokat. A WEBPIARE-t integrált rendszerei teljes értékű partnere Magyarország legnagyobb közvetítő-cégeinek, a jövőben is erre törekszünk majd.

Van biztosításuk?

A WEBPIARE 100.000.000 Ft mértékig szakmai-felelősségbiztosítással rendelkezik. Az általunk okozott szakmai károkért az ALLIANZ Biztosító áll helyt. A biztonsági auditot – az 5000 embert alkalmazó milliárdos bevételű – ausztriai székhelyű nemzetközileg is elismert KAPSCH AG végezte el a keretrendszeren. Az audit során a web alapú rendszereinkkel megfeleltünk a banki szintű biztonsági elvárásoknak.

(X) A cikk megjelenését a WEBPIARE támogatta.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...