Reggelig nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, csak északon, északkeleten lehet helyenként erősebb a gomolyfelhő-képződés, és éjszaka itt néhol zápor, zivatar is kialakulhat.

Kedden a napsütés mellett főként északon és a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, többfelé várható zápor, zivatar, legkisebb eséllyel délkeleten. Az északi, északkeleti szél elsősorban az északkeleti, keleti országrészben megerősödik, hétfőn néhol viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20 és 26 fok között alakul.

Európa

  • A Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkság északi részéig anticiklon húzódik. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.
  • Ugyanakkor sekély ciklonális mező található Délkelet-Európa fölött, errefelé erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, záporok, zivatarok alakulnak ki.
  • Szintén gyakran erősen felhős az ég szárazföldünk északi, északnyugati vidékén, ahol többközéppontú ciklon alakítja az időjárást. Ennek hullámzó frontrendszere mentén több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi tájain 6 és 12, kissé délebbre, valamint a Földközi-tenger középső és keleti medencéjében 15, 24 fok között változik.
  • Ennél melegebb van Nyugat-Európában és délkeleten, ahol a délutáni órákra 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.
  • Kedd estig a Kárpát-medence fölött keletről nyugat felé egy magassági hidegörvény vonul át.Érdekes hírek

Fotó: Freepik.com

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...