Kövesse Facebook oldalunkat!

A kutyaharapásokra és egyéb kutyák által okozott sérülésekre 2017-ben az Egyesült Államokban közel 700 millió dollár kártérítést fizettek ki, ami majdnem egyharmada volt a lakásbiztosításokhoz kötődő felelősségi károknak – közölte az Insurance Information Institute.

Növekedett a bejelentett kutyaharapások száma

A lakástulajdonosok biztosítási adatainak elemzése során megállapították, hogy kutyaharapások által okozott károk száma az Egyesült Államokban – már amit be is jelentettek – 2017-ben 18.522-re nőtt, szemben a 2016-os 18.122-vel, ami 2.2 százalékos növekedést jelentett.

A kutyaharapások esetében az átlagos kártérítési összeg 11,5 százalékkal 37.051 dollárra nőtt, szemben a 2016-os 33.230 dollárral.

Súlyosabbak lettek a sérülések

  • Az egy káresetere jutó kártérítés növekedését a szakértők azzal magyarázzák, hogy 2017-ben lényegesen komolyabbak voltak a sérülések, mint egy évvel korábban.
  • 2003 és 2017 között az emelkedő egészségügyi és jogi költségeknek miatt egyébként 90 százalékkal – azaz majdnem duplájára – nőttek az ilyen jellegű kifizetések.

Önnek is van kutyája?

Kutyabiztosítást egyébként Magyarországon is lehet kötni, a részletekért forduljon biztosítási üzletkötőjéhez.

Lakásbiztosítása mellé – a házi kedvencek által okozott károk enyhítése érdekében – kössön ebtartói felelősségbiztosítást, vagy más néven kutyabiztosítást.

Foto: Pexels

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...